DISTRIBUIȚI

Vă invităm luni, 14 martie 2016, orele 11.00, în Sala Studio, etaj 1, a Teatrului Fani Tardini din Galați, să vă facem cunoscut proiectul francofon LA CARAVANE DES DIX MOTS 2016. În septembrie 2015, 9 elevi de la Colegiul Național Vasile Alecsandri, Miron Bianca Ioana, Negru Ovidiu, Oprea Rareș, Penu Raluca, Prada Luca, Răcuciu Diana, Rîmbu Mihaela, Simion Valentina, Socol Oana și un elev al Colegiului Național Costache Negri, Ioniță Dragoș, s-au înscris la un concurs internațional lansat de Asociația Caravane des dix mots al carei sediu este în Lyon, reprezentată de președintele în exercițiu, domnul Thierry Auzer.

Cei zece elevi, coordonați de doamna Prada Georgeta, profesor de limba franceză la Colegiul Național Vasile Alecsandri, porteur de projet labellisé, și de domnul Toma Florin, actor al Teatrului Dramatic Fani Tardini, artiste intervenant, au redactat dosarul de candidatură pentru ediția 2016 a concursului CARAVANE DES DIX MOTS. Sprijiniți de o echipă de actori talentați ai Teatrului Dramatic gălățean, elevii au conceput textul, regia, coloana sonoră și imaginile pentru filmul florilège solicitat de organizatori, a cărui proiecție se va desfășura după conferința de presă.

Au fost 200 de echipe care și-au lansat candidatura, dintre care au fost acceptate 51 de echipe din 27 de țări. România este reprezentată de echipa din Galați.

Pe parcursul anului școlar 2015 – 2016, caravanierii gălățeni trebuie să deruleze activități francofone, să participe la ateliere de scriitură, de teatru, de pictură și de desen, să organizeze expoziții folosind cele 10 cuvinte franceze migratoare, „instrumente declanșatoare de schimburi culturale și de exprimare artistică”.

Menționăm că proiectul este prezentat pe larg la adresa www.caravanedesdixmots.com.

Raluca Penu, șefa de proiect, vă va furniza toate detaliile proiectului internațional la a cărui derulare vă invităm cu franchețe, disponibilitate și spirit francofon, să luați parte.

Cu cele mai alese ganduri,

Prada Georgeta
Toma Florin
Penu Raluca