DISTRIBUIȚI

Proiectul pilot a început în data de 16 octombrie 2017 în cele 33 de scări ale Asociației de locatari nr. 758.
Din cele 770 de apartamente, un număr de 597 sunt la acest moment locuite.
În cadrul acestui proiect pilot am beneficiat de sprijinul Poliției Locale, a doamnei administrator și a șefilor de scară care s-au implicat în conștientizarea cetățenilor în ceea ce privește colectarea selectivă.

După prima lună de implementare (proiectul pilot va fi implementat pe parcursul a două luni) rezultatele sunt încurajatoare. Gradul de colectare a sacilor cu materiale reciclabile a ajuns pană la procent de 36,01 % (de la 9,55% în prima săptămână).
Cantitatea de materiale reciclabile care a ajuns în Stația de Sortare din acest proiect pilot a fost de 1205 kg.

Rezultatele așteptate au fost confirmate după prima lună de implementare, după cum urmeaza:
1. Aspectul general al punctului de colectare deșeuri menajere la care Asociația este arondată s-a îmbunătățit, după ce a fost reorganizat prin dotarea cu noi containere de colectare selectivă.
2. Lipsa materialelor reciclabile accesibile a generat si lipsa interesului din partea sectorului informal. Acest lucru s-a transpus in vandalizari mai rare ale punctului/echipamentelor de colectare.
3. Din punctul de colectare deseuri menajere au fost colectate cantitati mai mici de deseuri menajere.

Din interactiunea cu cetatenii, am indentificat si remediat numeroase probleme care tin de proiectul pilot si in general, de managementul deseurilor. Le multumim cetatenilor pentru ajutorul acordat si implicarea in acest proiect !
Asociatiile de proprietari sunt invitate isi manifeste intentia de a participa la proiectul de colectare selectiva din „din usa in usa” printr-un e-mail la adresa: colectare_selectiva@ecosal.ro sau printr-o adresa catre SP ECOSAL (adresa: strada Prelungirea Brailei, nr.7A)