DISTRIBUIȚI

Din 1994, în America se acordă in fiecare an premiile „Darwin Award”, atribuite cazurilor de prostie extremă care duc la deznodământuri caraghioase sau chiar fatale pentru inițiator.

Cazurile de prostie totala semnalate pe anul 2016, aparute in portalul Mixstuff
sunt urmatoarele. Au fost acordate 10 premii, din care unele din pacate post mortem, dupa cum urmeaza:

Locul 1 – câștigător absolut

Premiul a fost decernat lui James Elliot, care, urmărind un jaf petrecut in Long Beach din California, SUA, a încercat să someze autorii cu un foc de avertisment, dar arma n-a declanșat.

Foarte contrariat, James Elliot a întors arma spre el, pentru ca privind pe țeavă, să constate o eventuala defecțiune in interior. Intrucât arma a declanșat, premiul a fost acordat post mortem.

Locul 2

Bucătarul unui hotel elvetian si-a pierdut un deget, manevrand mașina de tocat carne, și s-a adresat companiei de asigurări pentru a fi despăgubit. Compania a trimis un expert pentru reconstituirea cazului, dar in timpul reconstituirii și-a pierdut si acesta un deget.

Ca urmare, bucătarul a fost despăgubit pe loc, iar expertul cere despăgubiri, pentru care societatea tocmai caută un nou specialist care să-i facă si lui reconstituirea. Nu se bagă nimeni.

Locul 3

In timpul unui viscol ce a avut loc la Chicago, un automobilist a fost nevoit să muncească mai multe ore ca să-și deszăpezească locul din parcare si accesul spre loc. Când a venit însă cu masina, si-a găsit locul ocupat de o doamna. Nervos, omul a scos pistolul, a tras, iar doamna a murit pe loc.

N-a rezolvat nimic, pentru că mașina doamnei a rămas nemișcată si va mai rămâne in parcarea lui, până când se va pronunța justiția. Nimeni nu se poate atinge de ea.

Locul 4

Unui sofer din Zimbabwe i s-au incredintat 20 de alienați mintal, pe care urma sa-i transporte dintr-un spital in altul. Pe drum, șoferul a oprit să servească ceva la fast food, dar revenind a constatat că alienații dispăruseră.

Omul s-a dus până la prima stație de autobuz și s-a oferit să transporte gratis 20 de călători, până acolo unde au ei nevoie. Odată pornit, i-a dus pe toți la spital, explicând medicilor să fie atenți pentru că bolnavii au un comportament ciudat.

Au fost atât de atenti, încât abia după trei zile personalul spitalului si-a dat seama că trebuie să reclame cazul la poliție.

Locul 5

Un adolescent a fost transportat la spital, urmare unor răni grave la cap. Intrebat cum s-au petrecut lucrurile, a explicat că era foarte curios să afle cât de mult se poate apropia de o locomotivă care face manevre in gară, fără să pățească ceva. A făcut testul, a aflat, dar se apropiase prea mult.

Locul 6

Un individ a intrat in magazinul din reteaua Circle-K, in statul Lousiana, si i-a cerut casierei să-i schimbe o hârtie de 20 dolari. Casiera a deschis sertarul cu bani, dar în clipa următoare hoțul a scos revolverul si i-a devalizat tot conținutul sertarului.

Premiul a fost acordat pentru că in sertar erau 15 dolari, iar el a lăsat hârtia sa de 20 dolari pe tejghea.

Locul 7

Un tip din Arkansas a dorit să fure o cutie cu bere dintr-o vitrina. Pentru aceasta, a dizlocat o bordură din caldarâm, a ridicat-o sus si a aruncat-o in vitrină. Vitrina era însă din plexiglas, nu s-a spart, iar bordura a ricosat, venind ca un bumerang in capul celui care o aruncase. Si el a fost distins tot post mortem.

Locul 8

O femeie din New York a fost prădată într-un magazin de către un individ care i-a smuls poșeta si a fugit. Femeia reținuse însă semnalmentele individului, poliția l-a prins si l-a adus inapoi la locul faptei pentru recunoaștere.

Femeia l-a recunoscut pe loc, iar el le-a răspuns senin polițiștilor: si eu o recunosc pe ea, asa că suntem, chit. Ce mai vreti de la mine?

Locul 9

La ora cinci dimineata, un tip a intrat in restaurantul Burger King din orasul Ypsilanti, a scos pistolul si i-a cerut casierului toti banii din casă. Casierul i-a răspuns că nu poate deschide casa decât dacă i se comandă ceva, iar individul a comandat o salată cu ceapă.

Casierul i-a explicat individului că ceapa nu se servește decât cu micul dejun, iar banditul a plecat pentru ca n-avea bani ca să comande micul dejun.

Locul 10

Câstigatorul locului 10 a incercat sa fure benzina dintr-o vidanjera. Pentru aceasta, a introdus capatul unui furtun in rezervorul vidanjerei, si-a pregatit canistrele si a inceput să tragă aer cu gura din celalalt capăt al furtunului.

Când l-a gasi politia, i se facuse rău si lesinase: in loc sa infiga capatul furtunului in rezervorul cu combustibil l-a înfipt chiar în rezervorul vidanjei