DISTRIBUIȚI

Într-o zi, un profesor a intrat în clasa și a cerut elevilor săi sa se pregătească pentru un test surpriză.
Spre surprinderea tuturor, nu era nicio întrebare… doar un punct negru în centrul paginii. Văzând expresia de pe fetele tuturor, le-a spus următoarele:
„Vreau sa scrieti ce vedeti acolo.”
Copiii, extrem de confuzi, au inceput sa rezolve acest test inexplicabil.
La sfârșitul orei, profesorul a strâns toate foile cu răspunsuri și a început sa citească fiecare lucrare cu voce tare, in fata tuturor. Toți au descris un punct
negru, încercând sa explice poziția în mijlocul foii, intensitatea negrului, pixul cu care a fost făcut punctul…După ce materialele au fost citite, profesorul a început sa explice:
„Nu am de gând să vă dau note pentru aceasta lucrare; am vrut doar sa vad ce gândiți. Nimeni nu a scris despre partea albă a hârtiei. Toată lumea s-a axat pe punctul negru
– si același lucru se întâmplă și în viața noastră.
Avem o hârtie albă pentru a observa ce facem bine și pentru a ne bucura de aceste lucruri frumoase, însă, ne concentrăm mereu pe petele întunecate. Viata noastră este un
dar în care avem mereu motive de sărbătoare de a fi fericiți în fiecare zi.
Cu toate acestea, noi tot insistăm sa ne concentrăm pe aspectele negative – probleme de sănătate care ne deranjează, lipsa banilor, dezamăgirea prietenilor, politicienilor etc.
Petele întunecate sunt foarte mici in comparație cu tot ce avem în viata noastră, dar ele sunt cele care „poluează mintea noastră.”

MORALA:
„îndepărtează-ți privirea de la punctele negre din viata ta. Bucură-te de fiecare zi , de fiecare moment pe care viața ți-l oferă. învață sa fii fericit și să trăiești o viața frumoasă.”