DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu ar fi acceptat propunerea lui Liviu Dragnea de a prelua ministerul Educației, susțin anumite surse politice. De asemenea, Liviu Dragnea încearcă să o instaleze pe Ecaterina Andronescu şi în fruntea organizației București, condusă în acest moment de Gabriela Firea, susțin sursele citate. Express Sud-Est a scris încă de luna trecută că Dragnea negociază cu Ecaterina Andronescu.
Numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației ar mai tăia din elanul celor care-l critică pe Dragnea în partid, în contextul în care liderul PSD a fost acuzat că își pune doar apropiații în funcții. Reamintim că în urmă cu două luni, Ecaterina Andronescu i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea şi a numit guvernul Dăncilă „cel mai slab din istoria PSD”. Azi, senatoarea PSD a acceptat oferta lui Liviu Dragnea de a prelua portofoliul Educației, susțin surse din conducerea PSD.

Citește și: Decebal Făgădău, primarul Constanței, refuză să spună numele firmei misterioase care s-a oferit să spoiască Cazinoul din Constanța
Surse din PSD susțin că Dragnea i-ar fi promis Ecaterinei Andronescu, pe lângă fotoliul ministerial, șefia Organizației București, în locul Gabrielei Firea, dar şi un loc eligibil la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Citește și: Experții Comisiei de la Veneția, „traduși” de penalii din PSD
Luni este programată şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care se va decide remanierea guvernamentală. Așadar, începând de săptămâna viitoare, Ecaterina Andronescu se va întoarce ca ministru al Educației.