DISTRIBUIȚI

Cele trei ilustratoare ale cărții „Mami? Da, dragoste” de Antoaneta Opriș
1. De ce și cum ai ales ce poveste să ilustrezi?
Ima de Hillerin
Cum am ales
Poveştile Antoanetei sînt extrem de vizuale. Când le-am citit, le-am și văzut! Erau deja desenate, eu n-am făcut decât să le aştern pe hârtie. Ele m-au ales!
De ce am ales
Sunt poveşti pline de sensibilitate, fantezie și umor, care mi-au provocat adevărate crize de râs, mi s-a întâmplat realmente sa pufnesc singură! Am descoperit fiecare dialog cu încântare! Suspansul e menținut de la prima la ultima pagină, fiecare replică a celor 3 copii fiind o adevărată surpriză. De aceea mi s-a părut și foarte potrivit sa fim 3 ilustratoare, diferența de stil surprinzând cititorul de la o poveste la alta.
Ana Opriș
Eu sunt sora autoarei și mătușa copiilor din carte. Nu sunt illustrator, dar mă relaxez uneori desenând chestii simple, iar nepoților le plac desenele mele. Acum câțiva ani de Crăciun am făcut câte un desen pentru fiecare dintre ei. Planete, astronauți și copii cu stele în par. Când mi-a spus Antoaneta prima dată că vrea să publice dialogurile ei cu copiii, avea deja în minte să folosească desenele mele ca ilustrație. Dar aveam în total doar 3 desene, așa că m-a rugat să mai fac câteva. Poveștile le știam deja, la multe dintre ele am fost de față, așa că am ales să nu desenez pentru o poveste anume, ci doar să desenez gândindu-mă la nepoții mei.
Asociația pentru educație Odiseea vine în sprijinul copiilor și tinerilor talentați la artă și lansează un concurs național care premiază cele mai reușite lucrări de artă și le oferă micilor artiști șansa de a-și expune operele, pentru prima dată, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat artei din România – Art Safari București, ediția 2020.

Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10 și 18 ani, iar înscrierile au loc online în perioada 15 iulie-20 august. Valoarea totală a premiilor depășește 5.200 de euro.

„Arta supercontemporană este urmărită cu interes pe scena internațională. Artiștii români sunt incluși în expoziții importante la nivel mondial, colecționarii încep să achiziționeze arta tânără. În paralel, observăm un avânt al artei urbane (street art), foarte iubite de public. De cealaltă parte, și implicarea tot mai mare a tehnologiei în artă a crescut interesul publicului față de artă. Social media, dar și casele de licitații online și muzee temporare precum Art Safari București oferă astăzi excelente platforme de promovare și exprimare pentru tinerii artiști. Da, nicicând nu au fost vremuri mai bune în România pentru artiști, așa că acum este momentul să descoperim și să creștem generații tinere de artiști. Invit toți copiii talentați ai României în Odiseea Tânărului Artist!”, a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari București și ambasador al concursului „Odiseea Tânărului Artist”.

Mai multe despre concurs vă invit să aflați din comunicatul de presă atașat. Pentru alte informații, sunt aici.

Mulțumesc,
Cristina