DISTRIBUIȚI

Aproximativ 13.000 de familii din municipiul Buzău, dar şi 40 de instituții, între care școli şi grădinițe, au fost lăsate de RAM Buzău, începând de marți, fără căldură, după ce producătorul de căldură nu a achitat factura de gaz.
RAM Buzău, societate al cărui acționar principal este Consiliul Local Buzău, se ocupă cu distribuția şi livrarea agentului termic şi a apei calde în municipiu, însă, producătorul de căldură este firma Ecogen Energy, o societate cu capital privat care deține o unitate de producere a agentului termic în cogenerare şi al cărui unic client este Regia Autonomă Municipală Buzău.

Recent, Ecogen Energy a notificat RAM Buzău că de la 1 aprilie va sista furnizarea agentului termic întrucât se află în imposibilitatea de a-şi plăti furnizorul de gaze naturale.
Regia Autonomă Municipală şi primarul municipiului Buzău au reacționat imediat şi le-au transmis acționarilor societății că nu au cum să oprească furnizarea agentului termic, întrucât Regia are achitate la zi toate facturile. Cu toate acestea, buzoienii racordați la sistemul centralizat au rămas de marți fără căldură în apartamente.

În municipiul Buzău mai sunt racordați la sistemul centralizat circa 13.000 mii de proprietari, însă căldură de la RAM Buzău primesc şi circa 40 de instituții, între care școli, grădinițe şi chiar sediul Primăriei orașului.