DISTRIBUIȚI

Reacțiunea și delațiunea PNLiștilor, pachet all inclusive de program electoral
Veleitar politruc fără idei, ofer expres mediocritate garantată!
Bună ziua, sunt Cristian Dima, candidat pentru Senat din partea partitului ALDE Galați și vin către dumneavoastră, cetățenii onești și cu spirit lucid, pentru a vă prezenta deschis noi fapte despre vechi obiceiuri în pervertirea moravului/năravului public. A început campania electorală, și în loc sa fie salutate ideile și proiectele novatoare, să fie promovată o dezbatere a proiectelor vitale ale comunității, se insistă pe obiceiul stupid și nihilist al discreditării oponentului de soluții, programe, idei și simpatii publice. Se întâmplă și în această campanie, contracandidații nu numai că nu susțin inițiativa publică , ba chiar o boicotează, prin plângeri adresate tuturor autorităților statului. Pare a fi sindromul maladiv ce lovește partidele de veleitari mediocri, care vor să se cațere pe demnitatea publică, distrugând și nu construind, negând și nu propunând. Nu contează în astfel de delațiuni decât propria parvenire, instinctul de gang politic și nu cel de urmărire și susținere, dincolo de propriul interes, a proiectelor de dezvoltare a zonei sau regiunii.
Venind în zona detaliilor, descoper că un partid cu pretenții la susținerea publică- PNL Galați, face primul această încercare jalnică de a ascunde lipsa ideilor și a liderilor de anvergură, aruncându-se sinucigaș în mocirla delațiunilor la BEC, la AEP, la Poliție. În 16 noiembrie, PNL Galați a depus la BEC Galați o plângere în care sezizează nerespectarea de către ALDE Galați a Legii alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților și de organizare a Autorității Electorale Permanente. „Flagrantul” incriminat de peneliști(căci liberalii lui „lăsați să facă, lăsați să treacă, este permis tot ce nu este interzis” sunt o amintire de istorie decentă) stă în niște afișe lipite pe ușa partidului ALDE și mai multe stikere cu îndemnurile privind nevoia de drum expres către autostradă. Acestea din urmă au fost afișate în Tecuci, în Piața Centrală și pe străzile Nicorești și Unirii cu mult timp înainte de începerea campaniei electorale. Delatorii de serviciu din PNL se fac că nu știu și spun că astfel de materiale apar în alte spații decât pe panourile de afișaj ale Primăriei. BEC a votat cu majoritate că legea e lege și trebuie respectată, deci că ALDE trebuie să îndepărteze/răzuiască afișele cu conținut electoral și „infracțiunea” să fie cercetată de Poliție și AEP. Evident, legea e lege, nu suportă comentarii și discuții, ALDE va proceda la ceea ce a dispus BEC.
Cetățenii merită totuși să cunoască amănuntele acestei prezențe ALDE în spațiul public, care are explicații ce țin de civism, și nicidecum de politicianism oneros și obscur. Materialele incriminate nu sunt de campanie electorală, ci parte a campaniei de conștientizare civică a importanței de a avea Galații conectați la infrastructura națională. Eu am propus pentru gălățeni, încă înainte de campanie, am analizat împreună cu președintele Senatului și am identificat că în Galați, printre multele probleme pe care le are ca zonă defavorizată, există o mare problemă de infrastructură. Am invitat toți actorii de pe scena politica gălățeană, primarii din județul Galați, consilierii locali și pe cei județeni să susțină modernizarea infrastructurii de conexiune dintre Galați-Tecuci-Brăila cu autostrada A2, pentru că este, până la urmă, un proiect de interes general maxim.

Am apelat la petiție online, pentru a uza de un parcurs public verificat și apreciat, ce permite mobilizarea tuturor resurselor de civism și patriotism local, pentru a fonda Coaliția pentru ieșirea din „fundătura” Galați. Acordul pentru susținerea acestei inițiative este în fond o demonstrație de coerență a comunității în integralitatea ei, pentru a semnala decidenților de la Centru că la Galați, la Brăila, la Tulcea este o problemă insurmontabilă, de izolare, de marginalizare, de subdezvoltare a infrastructurii majore, de conexiune cu marile rute de transport europene. Campania de conștientizare și popularizare a acestei inițiative a început încă din vara 2016, pentru că am realizat că cere mult timp pentru a fi receptată la semnificația reală. Așa au apărut în spațiul public grupurile de stângere de semnături, de difuzare a unor îndemnuri, de organizare de dezbateri, de imprimare în subconștientul public a stării de necesitate , de urgență, pentru această Mare Coaliție a ieșirii din subdezvoltare și defavorizare. În acest context a fost activat un spațiu de comunicare online, www.drumexpres.ro, au fost lipite în mai multe localități ale județului mici tipărituri, explicative și mobilizatoare, în care inițiatorul Coaliției, Cristian Dima, îndemna cetățenii: „Legăm Galațiul de România!”. Nu trebuie omisă o altă inițiativă, cea a societății civile, care a recepționat mesajele de acțiune, și a organizat o caravană civică, prin majoritatea localităților județului, privind obținerea consensului județean asupra imperativului „Vrem să ieșim la drum expres!” Am încercat înscrierea Galaţiului pe harta reţelei de transport rapid din România. Am arătat că suntem oamenii voinței de a nu sta cu mâinile încrucișate sau doar la telefoanele de dirijare a propriilor afaceri, cum au făcut de 27 de ani toți parlamentarii de Galați. Am cerut respect și acțiune, să nu mai repetăm ceea ce a fost, adică anii dezastrului parlamentar-zero presiune pe guvernanți, pentru a fi respectat la adevărata valoare și contributivitate, și sistemul urban Galați-Brăila.
Sunt fapte de gravitate politică, de trădare a intereselor, de mimare a parlamentarismului, de politică minimală, de simulare a angajamentului. În acest context, un manifest lipit pe cutiile de gaze sau la intrarea în blocuri cu mult timp înainte de începerea campaniei electorale(deci fără inscripțiile de identificare cerute de AEP) cu mesajul: Legăm Galațiul de România!” și „Semnează pentru Galați, semnează pentru tine!” este campanie electorală sau un apel la deșteptare, la acțiune? Ați vrea să discutăm și în următorii 10-15 ani tot despre ceea ce trebuie făcut pentru a fi stopată căderea economică a Galaţiului- construirea unui drum expres care să asigure un transport rapid către celelate zone ale ţării, municipiu şi judeţ atractiv pentru potenţialii investitori-dar discuțiile să rămână doar la nivelul provinciei subdezvoltate Galați? Pentru a fi construit un drum expres, trebuie pusă presiune la nivel guvernamental! Fiți siguri că presiune pe Guvern nu se pune cu delațiuni de tipul „mediocritate garantată”. Nu se face campanie pozitivă, anihilând partenerul de alternative și oponentul de idei. Nu cu afișete răzuite de pe cutiile de gaze și de pe ușile blocurilor vom atrage la Galați mai mulți investitori. Liberalismul nu e totuna cu penelismul nihilist manifestat de politicienii cauzelor mărunte. „Moartea caprei vecinului” nu mai poate fi proiect politic la nivelul secolului 21! Dacă atâta aspirație are Noua clasă politică, atunci se poate spune că e o clasă politică născută moartă. Nu cu astfel de avortoane convingem că merităm, nu cu astfel de meschinării de subsol spargem comoditățile și birocrațiile de la centru. Dacă admitem facilul, se cheamă că noua clasă politică este deja compromisă. 30 de administrații publice locale s-au raliat campaniei pentru drum expres, politicienii măruntului ideal-nu! Ce să priceapă cetățeanul din astfel de puseuri de orgolii nejustificate? Că acești noi politicieni în oraș nu au programe de oferit, ei au doar resentimente.