DISTRIBUIȚI

După 3 luni de întrerupere, Redeschiderea stagiunii TNB, o necesitate vitală !
Teatrul Național I.L. Caragiale din București anunță reluarea spectacolelor la sediu, în toate sălile, cu respectarea tuturor normele în vigoare, impuse de pandemia de COVID-19. Sălile vor putea fi ocupate în proporție de 30 la sută din capacitate, motiv pentru care vă invităm să vă procurați din vreme bilete dacă doriți să vă numărați printre primii spectatori ce revin, după o pauză de peste 3 luni, la teatru.
„Noi suntem pregătiți de a relua cât mai repede stagiunea. Avem nevoie de asta din toate punctele de vedere. Sufletește, moral, profesional, financiar… Instituția teatrală, fără activitate specifică, nu poate fi justificată ca o ființă vie, cum credem noi că este. Pentru noi, este vital să aflăm că putem deschide stagiunea”, a declarat managerul TNB, Ion Caramitru.
Începând din 5 februarie 2021 Teatrul Național I.L.Caragiale programează reprezentații în toate sălile.
Între primele spectacole pe care le veți putea vedea începând cu această dată se numără :
Jurnal de România.1989 – premieră a verii 2020 la TNB și Noii infractori (la Sala Mare), Preșul și Frumos e în septembrie la Veneția (Sala Studio), Orchestra Titanic și Omul care a văzut moartea (Sala Pictura), la Atelier – cel mai nou spectacol, Incognito de Nick Payne, precum și Anonimul venețian, sau 20 de ani în Siberia, așadar o paletă largă de oferte repertoriale, întregită, la Sala Media, unde, duminică, de la ora 11.oo, Magicianul Poveștilor îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii TNB la o reîntâlnire cu Jocul de-a Teatrul și lumea basmelor românești.
Programul complet al următoarei perioade îl puteți citi pe pagina de internet a teatrului, www.tnb.ro, în Calendar.
Biletele se pun în vânzare la Casa de bilete a TNB începând de mâine, sâmbătă, 23 ianuarie 2021, ora 11.00, precum și online, pe platforma www.mystage.ro.
Programul Casei de bilete a TNB în perioada 23 ianuarie – 4 februarie: între orele 11.00 – 18.00, iar luni, 25 ianuarie de la 10.00 la 16.00. În zilele de 5,6 si 7 februarie 2021 – de la 10.00 la 19.00.
Totodată vă invităm să rămâneți conectați cu paginile noastre de internet, site și Facebook TNB (https://www.facebook.com/TNB.Ro/), pentru a afla noutăți și eventuale modificări de program.
Vă așteptăm cu bucurie la teatru !
Foto: Vlad Lazarescu
INSTANCES – ALBUM FLORICA PREVENDA
Vă semnalăm apariția albumului în limba engleză INSTANCES, cu lucrări realizate de Florica Prevenda, din intervalul 1999-2019, grupate în ciclurile Faces without a Face, Shadows of the Present, Net People, Time Regained, Serenity, Anonymous, Facebook Obsession și Ephemeral. Albumul a apărut la Editura Institutului Cultural Român în 2020.
Reproducerile sunt însoțite de un dialog între artistă și istoricul de artă și publicistul Adrian Guță, precum și de texte semnate de Magda Predescu (Florica Prevenda. Embodiments), Aurelia Mocanu (Intense, Deposition and Detachment) și Diana Ursan (Connected, Ephemeral and Anonymous: The Contemporary Condition in The Recent Work of Florica Prevenda).
Florica Prevenda (n. 1959), personalitate de prim-plan a artei contemporane din România, a absolvit Academia de Artă din Iași în 1984. Parcursul său internațional include expoziții personale și de grup în Austria, Belgia, Canada, Franța, Germania, Olanda, Polonia, Spania, Marea Britanie, Israel, Italia, SUA. Printre distincțiile care i-au fost acordate se numără Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru pictură (2015), Premiul juriului, Biennial Exhibition, Nowy Sacz, Polonia (2011), Marele Premiu pentru Pictură la Saloanele Moldovei, Chișinău (2003).
Traducerea textelor critice în limba engleză a fost realizată de Samuel Onn.
ISBN 978-973-577-752-4
Preț: 77 lei (sursa: icr.ro)