DISTRIBUIȚI

 

lapte de la fermaReducerea TVA la lapte va fi renegociată pe 16 martie la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Așadar, fermierii şi producătorii din industria laptelui vor analiza luni, 16 martie, împreună cu reprezentaţii Ministerul Agriculturii propunerea privind reducerea la 9% a cotei TVA pentru lapte şi produse din lapte, au declarat pentru Agerpres surse din Ministerul Agriculturii.

”Am discutat cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi consider că există posibilitatea introducerii unei cote de TVA de 9% şi pentru lapte şi produse din lapte, alături de carne, produse din carne şi legume-fructe. Ne vom întâlni luni (16 martie – n.r.), la ora 10,00, la Ministerul Agriculturii pentru a discuta aceste aspecte cu fermierii şi procesatorii din industria al laptelui”, au precizat sursele citate.

Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), în calitate de reprezentant al industriei de procesare a laptelui, a solicitat completarea proiectului de Cod Fiscal cu introducerea cotei reduse de 9% şi la lapte crud, lapte pasteurizat, produse şi subproduse lactate, precum şi derivatele acestora.  De asemenea, APRIL susţine că menţinerea cotei actuale, de 24%, la lapte şi produse din lapte descurajează consumul acestor alimente esenţiale şi perpetuează concurenţa inegală între produsele din Uniunea Europeană şi cele româneşti.