DISTRIBUIȚI

O statistică europeană privind România, ne clasează pe locul întâi la următoarele capitole:
1. România este cea mai bisericoasă țară din Uniunea Europeană (locul 1 la numărul de biserici pe cap de locuitor).​​
2. Cea mai înapoiată ţară europeană (45% dintre români n-au WC în casă, față de 2% în Europa).
3. Românii au doar jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, dar își petrec timpul liber în mall-uri și hypermarket-uri şi construiesc noi mall-uri și hypermarket-uri, în ciuda crizei.

Citește și: Public Enemies! Penalii din Parlament i-au băgat pe jurnaliști într-un țarc
4. România este țara cu cea mai dură lege anti-arme din lume, singura care își tine poporul complet dezarmat (motivând prin siguranța populației), dar este țara cu cea mai mare corupție din Europa – 40% (Curtea de Conturi: din 15 miliarde de euro pe an achiziții publice, 6.2 miliarde se fură).
5. România este printre puținele țări care interzic complet prostituția (pe motive de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeană (peste Rusia și Ucraina), conform EU Observer.
6. România este țara cu cel mai mic șomaj oficial din ultimii 25 de ani, în medie, dar este singura țară unde 50% din familii declară că nu au niciun membru angajat; iar 25% din familii au doar un membru angajat.

Citește și: O afacere neștiută a fugarului Radu Mazăre: Caelia – paradisul imobiliar al milionarilor
7. România este printre țările cu cei mai mulți absolvenți de universitate din lume, dar este țara fără nici o universitate în top 500 (sub tarile africane) și ale cărei diplome nu sunt luate în seamă la angajare, nicăieri în Europa.
8. România este țara unde școala este obligatorie până la sfârșitul liceului (în sensul că liceul e gratuit), dar este pe locul 1 în Europa la școlari analfabeți (30%), iar 42% dintre români cred că Soarele se învârtește în jurul Pământului.
9. România este țara cu cel mai mare procent de insatisfacție la adresa clasei politice; românii se plâng în mod constant de corupția și incompetența politicienilor lor​. Dar este singura țară unde participarea publicului la acțiuni anti-corupție este minimă.
10. România este țara cu cea mai mică absorbție a banilor europeni, dar este țara cu cel mai mare procent de bani europeni furați (din puținul folosit) motiv pentru care Uniunea
Europeana i-a tăiat fondurile pentru infrastructură​.​