DISTRIBUIȚI

De puţine ori am fost uimit când un interlocutor deschide gura. După generalul Mircea Chelaru, al cărui apropiat şi prieten mă consider,este pentru a doua oară. Spun asta ca să vă trezesc interesul şi să scriem împreună în acest grup,care îi este dedicat,despre părintele DAVID.Nu numai pentru mine,ci pentru sute de mii de pelerini. Domnia Sa este de 26 de ani de când se află în Ţara Sfântă, ROMÂNUL DIN IERUSALIM.
Puţini ştiu că-n Israel avem 86.200 cetăţeni născuţi în România, plus 125.800 urmaşii familiilor originare din România născuţi în Israel, astfel încât se poate vorbi de un număr de 212 mii persoane, e drept cu o medie de vârstă ridicată, de peste 55 de ani, majoritatea în Tel Aviv,Haifa şi în zona de Nord, cu ocupaţii preponderent intelectuale. Cu UNUL singur mă mândresc. Un fiu al Argeşului şi Muscelului, născut pe un 11 februarie. Să văd dacă şi dvs.,cei care l-aţi cunoscut, admirat,iubit şi venerat.
Preotul DAVID PRISTAVU, ostenitor la aşezămintele româneşti la Sfintele Locuri, cel care semnează, plin de modestie, Pr.David.
Despre liniştea molipsitoare pe care o răspândeşte în jur, despre inteligenţa sa cultivată, despre cum l-aţi perceput, vă las pe dvs. să scrieţi. Puteţi posta şi fotografii din pelerinaje, ce v-a plăcut si ce nu,orice simţiţi nevoia.
De astăzi locul acesta să-l considerăm un altar virtual – Grupul Românul din Ierusalim de pe Facebook. Doamne ajută!

MAI PUŢIN ŞTIUTE

*Prietenul nostru, Neculai Doilet,fostul şef al pieţelor din Oneşti, ne scrie că primarul din Haifa este născut în România, iar soţia primarului din Nazareth, Ilit, este născută la Tg Ocna. Soţul, primar de 25 de ani, originar din Dealul Copoului, a absolvit Institutul Politehnic Iaşi secţia electrotehnică. În acea perioadă savura ca student muzica interpretată de Roşu şi Negru, cu celebrul Nancy Brandes, şi el e tot în Israel. * Colegul nostru de redacţie Anton Stanciu, campion naţional la şah blitz, pentru sănătatea căruia ne+am rugat la Mormântul Sfânt, ne spune că a învăţat şahul de la evreii Shonfel Sorel, Dolfi Iancovici, Monel Tratatovici, Volodea Vaisman, Flomin Hari, Bebe Rudich, sunt numai câteva nume din cele peste o sută care l-au încurajat şi chiar l-au sprijinit financiar la începutul activităţii sale şahistice. Le este şi le va rămâne recunoscător toată viaţa! Evreii, ne spune el, sunt un popor ales, degeaba îi incriminăm ca pe asasini ai lui Iisus! Dacă era aşa Tatăl ceresc n-ar fi îngăduit ca fiul lui să se nască acolo, nu?! Restul e istorie şi politică! * La Tabor este o icoană făcătoare de minuni, unde se pot pune acatiste. * Liturghia la cataloci dureayă doar 10 minute. * Evreii se căsătoresc marţea şi joia, riar sâmbăta. * Iliescu şi Yaser Arafat au fost în aceeaşi periaodă studenţi la Moscova. * AFULA este singurul ziar de câmpie din Armaghedon. * Ambasadoarea noastră în Israel este doamna/domnişoara Andreeea Păstârnac, iar la Tel Aviv avem şi o filială a Institutului Cultural Român, condusă de Georgeta Pană, director general şi Dan B.Krizbai, director adjunct. Nu vă putem confirma competenţa lor după evenimentele de la Vama din aeroport.
Cu plecăciune,
Prof.univ.Asoc.Pompiliu COMŞA