DISTRIBUIȚI

Dupa parerea mea insa, asa cum am mai mentionat, experienta (mea) pe care am acumulat-o de-a lungul timpului (in peste 2 decenii) cu infractori criminali (periculosi), ma face sa cred ca Luc Tangorre ar putea fi vinovat (fara a fi responsabil penal) pentru actele pe care Justitia i le-a reprosat in 1983, respectiv, in 1992 si recent in 2014, numai in cazul in care ar suferii de o dedublare a personalitatii context in care „ego”-ul constient dintre starile intermediare starilor extreme cu responsabilitate penala si celalat „ego”-ul nascut din subconstient in starile cu iresponsabilitate penala, formeaza, din punct de vedere matematic, o partitie a multimii asociate personalitatii acesteia.
Cu alte cuvinte, intersectia celor doua multimi, ale „ego”- ului constient si cel al „ego”-ului inconstient este vida, iar reuniunea lor genereaza personalitatea lui (integral).
Desigur, un pronostic corect, in acest sens, nu poate fi avansat prin modelele clasice de studiu in psihiatrie si psihologie, insa PSM (Psihosocioogia Matematica), care lucreaza cu metode teoretice net superioare din punct de vedere stiintific (ca nivel de abstractizare, ceea ce induce implicit, rigurozitate), care pot fi empirizate, relativ usor, prin derularea unor programe informatice adecvate, este capabila sa depaseasca neajunsurile acestora.
Iata de ce, o intrevedere cu Luc Tangorre mi-ar fi de mare utilitate, ceea ce ar putea infirma sau confirma, conjectura mea (si foarte probabil ca ne vom intalnii in a doua jumatate a lunii august).
In cazul confirmarii ei, am putea vorbi de o eventuala, alta condamnare pe nedrept al acestuia.
Cu alte cuvinte de o „suprapunere” consecutiva de doua erori judiciare, ceea ce ar fi insa, poate, prea mult pentru Justitia Franceza!
In cadrul psihosociologiei matematice, fiecarui CBG (Cod Biogenetic uman „static”, independent de timp), reprezentat intr-un spatiu socio-matematic (spatiu vectorial n-dimensional, avand ca vectorii bazei caracterele individului grupate in „clase de caractere-cu proprietati matematice de grup” liniar independente), corespunde un CSG (Cod Socio Genetic uman, „dinamic”, variabil in timp), care evolueaza conform unor legi statistice (sociale, descrise de o ecuatie diferentiala cu derivate partiale de ordinul 2), in functie de o serie de parametri psiho-sociali, care il si determina (TFPSM/Teorema fundamentala a Psihosociologiei Matematice) si care poate fi reprezentat printr-un operator de graf probabilist, a carei matrice probabilista, numita de „corelatie” (asociata individului), detine toate informatiile psohosociologice despre acesta, in blocuri (gen celule Jordan), aflate in interactiuni, variabile in timp.
Valorile proprii ale matricei, determina spectrul operatorului, care corespunde la CSG.
Un corlar, al TFPSM, ne asigura de faptul ca in cazul unui individ uman „normal”, in echilibru stabil cu societatea (raportata la un cod de convietuire sociala si morala), exista un izomorfism intre clasele (grupurile) de caractere asociate CBS si CGS.
Cu alte cuvinte, unui CBG îi corespunde un singur CGS si numai unul.
Si reciproc.
Un alt corolar, ne asigura de faptul ca in cazul comportamentului deviant (individ uman in absenta echilibrului stabil cu societatea), unui CBG pot corespunde mai multe CBS, iar in functie de forma acestora (sub-spectre), ele pot corespunde unui infractor, unei persoane cu tulburari psihice (DDP, TMP, TDI, TBP, etc).
In particular, in cazul DDP (Dedublare de Personalitate), unui CBG corespunde un spectru de CGS, cu doua sub sepctre (generate de catre aceasi „tulpina”) liniar independete, care determina un subspatiu vectorial atasat multimii claselor de caractere (care apare in matricea de corelatie) ale individului si care il caracterizeaza complet pe acesta, din toate punctele de vedere psiho-sociale.
Cu alte cuvinte, daca valorile proprii ale matricei corelatie sunt dublu-degenerate (deci spectrul operatorului este dublu-degenerat vorbim de o DDP).
Conform legii LFCPSM (Legea Fundamentala a Complementaritatii din Psihosociologia Matematica), generarea starilor ego-subconstiente, implica degenerarea starilor ego-constiente, avand in vedere faptul ca, evenimentele corespunzatoare sunt incompatibile si complementarea.
Cu alte cuvinte, un individ care sufera de DDP, nu poate fi simultan, in cele doua strari, pe cand ‚alterarea” discernamanutului poate fi o combinatie ale acestora! (A se vedea pentru detalii si articolele autorului: Psihosociologia matematica si aplicatiile ei la studiul comportamentului deviant; Analiza psihosociologica a Dramei SF2M-A3M : Psihosociologia matematica si aplicatiile ei la studiul comportamentului deviant; Analiza psihosociologica a Dramei SF2M-A3M (Necenzurat-Investigatie Jurnalistica)