DISTRIBUIȚI

Sub deviza „Play fair, Play for all / Joc corect, joc pentru toți”, cea de-a XVI-a ediție a „Cupei MAE” a debutat cu turul ciclist, la care au participat membri ai corpului diplomatic român și străin acreditat la București, precum și reprezentanți ai societății civile.

Turul ciclist a fost organizat pe traseul Șoseaua București-Ploiești (Fântâna Miorița) – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf–Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei, cu retur pe Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Şoseaua Kiseleff – Fântâna Miorița (Clubul Diplomatic București) și a fost sprijinit de către I`Velo (Asociația Green Revolution), prin asigurarea bicicletelor pentru competiție. Printre participanții care au trecut linia de finish s-a aflat și Adriana Stănescu, director general în Ministerul Afacerilor Externe, competiția fiind câștigată la categoria feminin de Alexandra Calu, atașat diplomatic.

După turul ciclist, la ora 11.00, s-a dat startul celorlalte competiții sportive: fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, badminton, șah și golf, cu excepția întrecerii de baschet, care va avea loc weekendul următor.

Competiţiile sunt arbitrate de oficiali de la federaţiile române sportive specifice, care au fost alături la fiecare ediție a „Cupei MAE”, confirmând sprijinul în organizarea acestui eveniment.

Informații suplimentare:

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE” se desfășoară în perioada 2-10 iunie, la Clubul Diplomatic din București. La ediția din acest an s-au înscris peste 300 de diplomați din 27 de țări, care vor concura pe parcursul a două weekenduri consecutive, în cadrul a opt discipline sportive înscrise în competiție: fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, tur ciclist și golf.

Mai multe informaţii privind acest program de diplomaţie publică a Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE”, sunt disponibile pe site la adresa http://www.mae.ro/cupa-mae-2018, cât și pe pagina de Facebook a MAE.