DISTRIBUIȚI

În perioada 03 – 07 iunie Poliția Română va derula, la nivel naţional, manifestarea „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – ediția 2019.

Cu acest prilej, poliţiştii vor organiza acţiuni punctuale menite a sensibiliza cetăţenii în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii şi a adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi pentru prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

Evenimentul va avea un caracter unitar, domeniile de referinţă fiind selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul în curs.

Astfel, polițiștii gălățeni vor desfășura activități pentru prevenirea violenței domestice, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (în special a furturilor din locuințe) și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Activităţile de informare a diverselor grupuri ţintă şi acţiunile de distribuire în locuri publice a materialelor conţinând recomandări preventive vor fi susţinute de către structurile de prevenire a criminalităţii, ordine public şi poliţie rutieră, în funcţie de
problematica abordată fiind implicate şi alte instituţii sau organizaţii cu atribuţii sau preocupări în domeniul siguranţei cetăţenilor.

Inițiată în 2006,”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a devenit o manifestare care favorizează apropierea de comunitate și diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de persoane, în scopul creșterii gradului de siguranță atât în plan individual, cât și la nivel comunitar.