DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea avea planuri mari dacă referendumul pentru familie era validat, conform unor surse din PSD, scrie site-ul g4media.ro.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, se pregătea să-şi lanseze candidatura la președinție la scurt timp după anunțarea rezultatelor, dacă referendumul pentru familie ar fi trecut, așa cum anunțau sondajele de opinie înainte de scrutin, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse din partid.

Potrivit acestora, ar fi fost pregătit un sondaj de opinie realizat de institutul condus de Mirel Palada care să arate creșterea PSD în sondaje la peste 40% şi a încrederii în Liviu Dragnea. În aceste condiții, lideri din partid ar fi urmat să-i ceară lui Dragnea să candideze la președinție. Pe de altă parte, după un eventual succes la referendumul pentru familie, ar fi trecut la înlăturarea dizidenților din partid, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Citește și: REFERENDUMUL PROSTIEI! Dragnea a murit, trăiască PSD!
La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunțate, luni, la ora 17,00, de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secțiile de votare.

Un reprezentant al BEC a declarat că a fost finalizată centralizarea proceselor verbale din toate cele 19.040 secții organizate la referendumul pentru familie.

Citește și: „ETERNITATEA” lui GEORGE NICOLESCU
Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituției, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanților, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ – 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule – 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul național să fie valabil, este necesară o prezență la urne a cel puțin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.