DISTRIBUIȚI

Caz revoltător la Galați. Un medic a postat pe Facebook imagini în care se vede cum un bărbat îl împinge în timp ce vociferează, evident extrem de nervos. Medicul cade şi se lovește cu capul de un birou.
Incidentul s-a produs pe holurile unei clinici private din Galați, deocamdată nu se știe de la ce a pornit discuția. Medicul agresat este ginecolog.
”Postarea este un strigăt despre comportamentul multor pacienți, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, scrie doctorul, anunțând că a depus plângere.

Potrivit comentariului făcut pe pagina de Facebook a medicului Costache Botezatu, incidentul s-a petrecut în luna februarie.

”Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acțiunea penală, este necesară şi o conștientizare a unor asemenea situații de către toți colegii – nu numai din relatări verbale, ci şi video. PS – nu mă victimizez, am postat doar pentru ceilalți colegi, pentru a realiza la ce se pot aștepta. Am înaintat plângerea la Parchet. Aștept procedurile”, scrie medicul în mesajul care însoțește imaginile.

Doctorul continuă afirmând că, ”în Moldova (pe care mulți o desconsiderăm) pentru așa ceva respectivul individ ar face 15 ani pușcărie”.
”La noi – între 6 luni şi 3 ani (dacă nu vor fi șase luni cu suspendare). Ca să fie clare anumite aspecte şi să nu apară întrebări: unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi Poliția, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situații. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienți, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă!”, mai scrie medicul.

Clipul video postat are 48 de secunde. În imagini se vede cum medicul era pe hol, iar un bărbat se apropie de el vociferând, evident nervos, şi îl împinge. Doctorul cade şi se lovește cu capul de un birou. În zonă apar mai multe asistente, iar apoi şi un medic care încearcă să-l liniștească pe agresor. Mediul nou sosit îi întinde mâna bărbatului nervos, însă acesta ignoră gestul, continuând să vocifereze.