DISTRIBUIȚI

ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR GĂLĂȚENI, ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL DE EDUCAȚIE
”ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI”

Rezultatele foarte bune din anii anteriori și feed-back-ul pozitiv din partea beneficiarilor au determinat Poliția Română, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Compania Maspex România, să implementeze și în acest an programul național de educație ”Școala Siguranței Tedi”.

Ajuns la cea de a cincea ediție, acest demers educativ se adresează elevilor claselor I și are ca scop informarea acestora în vederea reducerii riscului de victimizare.

La Galați, săptămâna aceasta, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost alături de copiii de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială nr. 17.

Elevilor le-au fost prezentate câteva cazuri concrete ale unor minori care au fost victimele unor infracțiuni, în acest mod cei mici putând afla principalele reguli pe care trebuie să le respecte pentru a nu fi implicați în astfel de evenimente sau cum trebuie să procedeze în cazul în care se află în situații de risc.

Dintre recomandările transmise celor mici amintim:
 nu discutați cu persoane necunoscute și nu acceptați compania acestora;
 nu urcați în lift cu persoane pe care nu le cunoașteți;
 nu primiți diverse bunuri (dulciuri, jucării, sucuri etc.) de la persoane străine ;
 dacă sunteți singuri acasă, nu deschideți uşa necunoscuţilor, indiferent de pretextul invocat;
 comunicați mereu părinţilor/aparţinătorilor unde și cu cine plecați;
 traversați strada numai pe la trecerea de pietoni, după ce v-ați asigurat, și la culoarea verde a semaforului electric;
 numai după ce ați împlinit vârsta de 14 ani puteți să circulați cu bicicleta pe drumurile publice;
 când călătoriți cu mașina, purtați întotdeauna centura de siguranță.

Întâlnirile au avut un caracter interactiv, elevii adresând întrebări și exprimându-și părerea în legătură cu subiectele expuse.

Cei care au participat la activități au ajuns la concluzia că este foarte important să cunoaștem aceste reguli, dar mult mai important este ca acestea să fie respectate de toți cetățenii.

Astfel de sesiuni de informare vor fi organizate până la sfârșitul anului școlar, în unitățile de învățământ înscrise în program.