DISTRIBUIȚI

Deși brăilenii și gălățenii sunt deja obișnuiți, de câțiva ani, cu promisiuni de acest fel, purtătorul cu vorba al Guvernului României, Nelu Vasile Barbu, a declarat joi că pentru cele două orașe de pe Dunăre se va construi un spital regional în parteneriat public-privat.
Viitorul spital regional Brăila – Galaţi va avea elicopter și heliport
Guvernul României a aprobat joi, 28 iunie 2018, opt proiecte strategice de investiţii care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat printre care se numără şi Spitalul Regional Brăila-Galaţi. Proiectul prevede că acest spital regional va avea o capacitate de aproximativ 800 – 1.000 de paturi, va fi dotat cu heliport şi elicopter pentru urgențe, precum şi cu clinici de specialitate şi centre de cercetare dotate corespunzător, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Guvernului României, Nelu Vasile Barbu.

Citește și: Începe BUZZ CEE! Festivalul Internaţional de Film ia startul mâine la Buzău
La sfârşitul anului trecut, Ministerul Sănătăţii a preluat de la Consiliul Judeţean Brăila un teren de 7,65 de hectare din comuna Vădeni, special pentru construcţia acestei unităţi spitalicești.

Citește și: Cum și-au mai „completat” averile aleşii vrânceni. Senatorul PSD Cristian Dumitrescu s-a pricopsit vânzându-i două apartamente fostului ministru Gabriel Oprea
Celelalte 7 proiecte strategice de investiţii ce vor fi realizate în parteneriat public-privat aprobate de Guvernul României şi care fac parte din pachetul în care este inclus şi Spitalul Regional Brăila – Galaţi sunt: construirea şi operarea în parteneriat public-privat a unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, Spitalul Regional Timişoara, amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigație, construirea Aeroportului Bucureşti Sud, Canalul Siret-Bărăgan, construcţia în parteneriat public-privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice, precum şi construirea unui nou complex turistic de schi în Masivul Făgăraş.