DISTRIBUIȚI

Către Ministerul Sănătăţii
Domnului Ministru Patriciu-Andrei Achimaş-CADARIU

Stimate domnule ministru,
Comisia pentru Egalitatea de Şanse din Senatul României a sesizat situaţia explozivă din Spitalul Judeţean Constanţa referitoare la închiderea Secţiei de Radioterapie a (SCJU) Constanţa, fapt care duce la riscul ca bolnavii de cancer să își piardă viața ca urmare a stopării tratamentului. Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr.Dănuţ Căpăţână, a acţionat tipic româneşte şi s-a acoperit de hârtii prin care a informat autorităţile de situaţia existentă.
Conducerea spitalului s-a comportat în mod indolent, nepăsându-i de faptul că se poate ajunge la această tragedie. Parlamentarii de Constanţa nu au fost informaţi de această situaţie şi nu s-au făcut conferinţe de presă de-a lungul celor patru ani în care s-a ştiut unde se poate ajunge. Mai mult decât atât, managerul spitalului şi-a permis să plece la cursuri de perfecţionare la Boston fără a se mai interesa de evoluţia lucrurilor.
Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rog să dispuneţi de urgenţă demiterea managerului Spitalului Judeţean Constanţa, dr.Dănuţ Căpăţână, pentru indolenţă şi neimplicare efectivă în rezolvarea problemei.
De asemenea, având în vedere că reprezentanţii ministerului care au primit documente referitoare la situaţia spitalului au avut aceeaşi atitudine indolentă ca şi managerul spitalului, vă solicit să demiteţi şi funcţionarii Ministerului Sănătăţii care nu s-au implicat în rezolvarea acestei probleme.
Aştept din partea dumneavoastră o reacţie rapidă şi fermă precum şi prezentarea publică, în regim de urgenţă, a măsurilor dispuse.
Cu stimă,

PREŞEDINTE
Senator Marian VASILIEV