DISTRIBUIȚI

Senatorul Dorin Bădulescu (ALDE Buzău), a lansat recent în spațiul public o propunere legislativă privitoare la limitarea migrației artificiale în școlile românești, cauzate de părinții care vor să își înscrie copiii la o anumită școală din localitatea de reședință.
Noul cadru legislativ propus de senatorul Dorin Bădulescu ar putea obliga școlile să rezerve un sfert din locurile disponibile pentru cei care nu îndeplinesc condițiile legii.
Senatorul buzoian a venit cu această inițiativă în urma nenumăratelor cazuri în care mii de părinți duc o adevărată luptă pentru a-și înscrie copiii la o școală de renume. Pentru a păcăli actualul sistem, care repartizează automat elevii către școlile arondate domiciliilor, cei mai mulți apelează la o rudă sau la un cunoscut pentru a-și face o mutație fictivă.

Până în prezent, crede senatorul ALDE această metodă este singura soluție pentru a depăși zidul legislativ, creat tocmai pentru a descuraja migrația către școlile care dețin clasificări mai bune.

Senatorul Dorin Bădulescu, cel mai activ parlamentar buzoian
Aflat la primul mandat în Parlament, senatorul Dorin Bădulescu este, fără dubii, cel mai activ parlamentar buzoian, lucru confirmat de cifrele din activitatea sa parlamentară, propunerea legislativă privitoare la limitarea migrației artificiale în școlile românești fiind al doilea proiect de lege depus luna aceasta de senatorul buzoian în Senatul României, după cel de modificare a Legii privind protecția şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
În Senat, Dorin Bădulescu este membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități şi validări; președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi; membru în Comisia parlamentară specială pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe şi membru în cadrul Comisiei Speciale Comună cu Camera Deputaților privind sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției. Acesta mai este membru al Grupului Parlamentar de prietenie cu Serbia şi Costa Rica şi vicepreședinte al celui cu Franța (Senat).