DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Șerban Nicolae, unul dintre susținătorii relaxării legislației penale din Parlament, a primit sub formă de „împrumut” 120.000 de lei de la o persoană misterioasă, relatează G4Media.
Suma împrumutată rezultă din declarațiile de avere ale lui Șerban Nicolae din 2017 şi 2018, cu acești bani senatorul PSD plătind daunele către Regia Protocolului şi Patrimoniului de Stat (RA-APPS), stabilite printr-o decizie definitivă în instanţă.
Senatorul a refuzat să comunice numele persoanei care l-a împrumutat, declarând pentru G4Media că „nu deține o funcție publică de cel puțin cinci ani” şi că „nu este relevant în vreun fel”.
Datoria lui Șerban Nicolae către RA-APPS a apărut ca urmare a faptului că senatorul PSD a refuzat din luna mai 2008 să elibereze o locuință de protocol, deși nu mai avea dreptul s-o mai ocupe.

TUPEU DE PENAL
În 2011, Judecătoria Sectorului 2 a decis evacuarea din apartamentul de pe strada Mihai Eminescu din Capitală a lui Șerban Nicolae şi l-au obligat să plătească 111.949 de euro. Hotărârea a fost atacată la tribunal de parlamentar.
În 2013, judecătorii Tribunalului București au decis să reducă pretențiile RA-APPS, obligându-l pe senator să plătească 45.000 de lei, contravaloarea chiriei pentru aproape doi ani. Nemulțumit şi de acest rezultat, politicianul a atacat decizia la Curtea de Apel, instanţă care a decis rejudecarea cauzei.
Întors la tribunal, dosarul a fost rejudecat şi, după un an şi jumătate, instanța a decis, definitiv, evacuarea lui Nicolae şi obligarea acestuia la plata a 25.000 de euro.
Consilier al lui Ion Iliescu între 2001 şi 2004, Nicolae a primit un apartament din partea RA-APPS pe motiv că lucra pentru Administrația Prezidențială. După ce a pierdut postul şi nu a mai fost ales în Parlament, Nicolae nu a eliberat locuința, deși nu mai avea dreptul legal să locuiască acolo.
În 2010 a fost dat în judecată de regie deoarece a refuzat să plătească chiria, majorată de RA-APPS la aproape 4.000 de euro. Până la majorarea chiriilor, pentru apartamentul în suprafață de 154 de metri pătrați, Nicolae plătea o chirie de 400 de lei pe lună.
În februarie 2013, cabinetul Ponta dădea publicității o listă a chiriașilor-persoane fizice cu datorii către RA-APPS. Conform acestei liste, în acel moment Șerban Nicolae datora regiei de stat 460.020 de lei.