DISTRIBUIȚI

Editura Nemi de carte pentru copii lansează Andilandi, de Sînziana Popescu – o serie fantasy ce includeșapte romane și un volum de povestiri și e inspirată din miturile românilor și din basmele noastre din bătrâni. Seria îi va purta pe cititori într-o lume fascinantă, populată de personaje mitologice românești readuse în actualitate, dar și de personaje moderne,cu care copiii se pot identifica cu mare ușurință.

Sînziana Popescu propune prin seriaAndilandiniște povești sută la sută românești,basme contemporane în care filonul folcloric este foarte frumos adus în fața cititorilor. Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Strigoilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan și Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificație cu totul specială – tăcuta și profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul și surprizele se țin lanț.

Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi și fiecare dintre aceste povești este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare.

„Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” și „Aventuragemenilor Andrei și Luciadincolo de Poiana Vie” sunt primele două romane ale serieiAndilandi.

„De fapt, m-am străduitsăscriuniștebasmemoderne, peînțelesulcopiilor de azi, niștecărți care să le prezintecelormiciaventurileunorcopiicaei, ale unorcopiiobișnuiți, care ajungsăpătrundăîntr-o lumeneobișnuită, petărâmulbasmelornoastrefolclorice.“SînzianaPopescu

Călătoria lui Vlad peCelălalt Tărâm
Trimisînvacanță la bunici, Vlad se simteabandonatde părinți, preocupațiacum de venireapelumea unuinoumembru, așacăfuge de acasă.Unde?Înpădure, dar nu oricepădure, ci unafermecată: PădureaBogățiide lângăHoghiz. Acoloprimește o misiuneimportantă:să o aperepeAndilandi, PasăreaMăiastră, de cei care vorsă o fureprin tot felul de vicleșuguri. Înperipețiilelui,Vladîntâlneștepersonaje care încearcăsă-l împiedicesă-șiducămisiunea la bun sfârșit – Strigoi, Iele, Zmei, CăpcânisauSolomonari –, daresteșiajutat de prietenibuni, precumCalulNăzdrăvan, Blajinii, Uriașiișialții.Cheiareușitei se află, însă, numaiînsufletulluișivatrebui s-o găseascăsingur.
O aventurăfantasticășiamuzantă a unuibăiat de zeceaniîntr-o lume de basm, propriefolcloruluiromânesc, CălătorialuiVladpeCelălaltTărâmeste prima cartedin seria ANDILANDI de Sînziana Popescu.

Format: 130×200
Nr. pag.: 400
Preț: 34,99 lei

Volum distins cu Premiul „Asociației Scriitorilor din București” pentru 2009 și adaptat pentru radio în 2018 într-o mini-serie produsă de Teatrul Național Radiofonic, cu o distribuție de excepție. Cele patru episoade ale serialului au fost difuzate în premieră la Radio România Cultural, în decembrie 2018, iar primul episod a fost inclus și în cadrul proiectului de audiții pentru copii – „Teatru radiofonic în culori”, proiect inițiat de Teatrul Național Radiofonic în parteneriat cu librăria Cărturești Verona.

Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie
Vămaiamintiți de gemenii Andrei și Lucia?Ei bine, acum au împlinitdejazeceani, decisuntpregătițisăporneascășieiînaventuraviețiilor, la fel cum a făcutșiVlad, fratelemai mare. Unde?PeCelălaltTărâm, bineînțeles. Dar oare care dintreei o fi copilulîncercat, cel care are nevoiesăpriveascăînoglindasufletuluipentru a se vindecași a o salvapeAndilandi? Vorreușicopiiisăîndeplineascămisiunea, deși le stauîncaleSolomonarul Mar, Zmeoaicele, Strigoiul Iona sauLicurici-Păcălici? Vorprimi din nouajutorulCrăieseialbinelor, al simpaticilorUriașisau al Sânzienelor?
Încel de-al doileavolum al seriei ANDILANDI, Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie, SînzianaPopescu ne poartă din noupetărâmul fantastic al basmelorromânești, imaginând o poveste care cu siguranțăîivafermecapetoțicititorii.
Format: 130×200
Nr. pag.: 320
Preț: 34,99 lei
SÎNZIANAPOPESCUeste o PasăreMăiastră, care a ales sălocuiascăpe un TărâmFermecatcasă-i aperepecititoriimicișimari de oricepericol, căci, înfolclorulromânesc, cum bine știți, Strigoii, Ielele, Zmeii, CăpcâniisauSolomonariipândesc la fiecarecolțșicapăt de rândcasăatacebunulmers al lucrurilor. Pânăsăînceapăaceastăaventură, SînzianaPopescu a popositșiînteatru, iarpieseleeipentrucopii au fostpremiate, traduseșijucatepe scene mariîntoatăţarasau la TeatrulNaționalRadiofonic. Înafară de seria ANDILANDI, a scrisşicărțibogatilustrate: Mașinuțacurcubeu, ExperimentulMartinel (EdituraPionier Press, 2018) șiPentruPetrică, iepurașulmeu cu ochiiroșii (Editura Pandora M, 2017).
Sînziana Popescu continuă să scrie cărți pentru copii, să țină ateliere și lecturi publice. Informații despre toată activitatea ei se găsesc pe www.andilandi.ro, la un click distanță de un zbor de poveste!

În copilărie nu trecea nicio zi fără să nu spun cuiva o poveste. Credeam cu tărie că oamenii au nevoie de povești la fel de mult cum au nevoie de aer, de hrană sau de căldura soarelui. Le spuneam povești prietenilor de la joacă sau colegilor de școală, transformându-i de multe ori în eroii unor realități inexistente. Le spuneam povești și părinților, mai ales când venea vorba de „performanțele” mele școlare, ori seara, înainte de culcare, concuram cu poveștile spuse de bunicii mei, reușind de multe ori să-i fac să adoarmă înaintea mea.