DISTRIBUIȚI

Nu puneți niciodată citrice sau roșii în frigider. Temperaturile scăzute le deteriorează gustul.

Pentru a curăța un ceainic electric, cu depuneri de calcar pe elementul de încălzire, fierbeți un amestec din jumătate de oțet și jumătate apă.

Când păstrați cutii goale închise ermetic, puneți înăuntru un vârf de cuțit de sare pentru a nu prinde miros greu.

Înainte de a tăia ardeiul iute, turnați puțin ulei pe mâini, iar astfel pielea nu vă va ustura.

Dacă nu sunteți sigur că ouăle sunt proaspete, puneți-le într-un vas cu apă. Ouăle care se vor lăsa pe fundul vasului, sunt proaspete. Dacă vreun ou se ridică, fie și un pic, atunci acesta nu este foarte proaspăt și trebuie gătit curând. Dar dacă plutește, deja oul este vechi și mai bine îl aruncați decât să îl consumați.

Pentru a alunga furnicile din bucătărie, descoperiți-le locul și acoperiți-le ieșirea
cu vaselină. Furnicile nu trec prin soluția gelatinoasă. Dacă vin pe sub ușă, trageți o linie pe podea cu creta. Micile insecte nu vor trece de linia de demarcație.

Nu depozitați bananele în buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă într-un loc diferit, deoarece bananele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.

Pentru a nu înmuguri cartofii, puneți în pungă, alături de ei, și un măr.

Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelați-l în cuburi, în tăviță, și îl puteți adăuga ușor în supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebită.

Pentru a curăţa fisurile și locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apă şi
adăugați două comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curăța fisurile.

După ce fierbeți paste sau cartofi, răciți apa şi folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adoră.

Când vreți să dezghețați o bucată de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, ci și va grăbi dezghețarea.

Substanţa din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor este situată în rădăcina cepei. Tăiaţi această parte într-o formă conică și îndepărtați rădăcina.

Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider fie că este boabe, fie că este măcinată..

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare extrem de eficient. Folosiţi-l împreună cu oțetul pentru a dezinfecta canalizarea şi a curăța chiuvetele.

Aveți o așchie invizibilă și enervantă în piele de la instrumentele de lemn din bucătărie? Atunci puneți o bucată de bandă adezivă pe zona respectivă, iar apoi trageți-o pentru a elimina „inamicul”.