DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Galați, Ionuț Florin Pucheanu, alături de arhitectul șef Dragoș Buhociu au lansat astăzi în conferință de presă două concursuri de idei/soluții urbanistice:
1.Reamenajarea și refuncționalizarea Valea Țiglinei
2.Reamenajarea și refuncționalizarea Faleza Dunării Galați
”Ne dorim să fructificăm aceste suprafețe de o importanță majoră pentru comunitatea noastră, să le punem în valoare și să regândim felul în care pot fi exploatate de către principalele grupuri țintă. Ne dorim să amenajăm, în orașul nostru, nu doar spații moderne ci și spații în care turiștii dar și cetățenii să poată să își petreacă timpul liber, să creăm ambientul cel mai potrivit orașului de la Dunăre, atractiv atât pentru noi, cei care locuim aici, dar și pentru cei care vin să ne viziteze.” – Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați
Provocarea lansată astăzi la evenimentul desfășurat la sediul Primăriei municipiului Galați este adresată tuturor arhitecților din Europa. Ei sunt invitați pe de o parte să vină la malul Dunării, pentru a se familiariza cu cele două zone care sunt propuse în concurs și pentru a fructifica optim tradiția locului cu ideile inovatoare în urbanism.
Concursul se va desfășura pe parcursul a 14 săptămâni după cum urmează:
Săptămâna 1- 7 iulie va fi lansat concursul de soluții urbanistice/regulamentul de desfășurare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice
Săptămânile 8 – 21 iulie – constituirea juriului
Săptămânile 15 – 28 iulie – va avea loc sesiunea de întrebări și răspunsuri
Săptămâna 22 – 28 iulie – se vor organiza vizite la cele două amplasamente
Săptămânile 29 iulie – 1 septembrie – perioadă pentru predarea proiectelor
Săptămâna 2 -8 septembrie – jurizarea tehnică a proiectelor
Săptămânile 9 – 22 septembrie – jurizarea pe fond
Săptămânile 23 -29 septembrie – se face anunțarea câștigătorilor
Săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie – organizarea unei expoziții/vernisaj cu proiectele înscrise în concurs.
Premiile pentru fiecare concurs în parte se vor acorda după cum urmează: locul 1 – 6.000 de euro; locul 2 – 3.000 de euro; locul 3 – 1.000 de euro.
După finalizare concursului proiectele câștigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare și investiții pentru cele două zone amintite.