DISTRIBUIȚI

PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns la 28%, fiind umăr la umăr cu PNL, care se situează la 27%. Mișcarea România Împreună, partidul condus de Dacian Cioloș, are 10,1%, fiind puțin peste USR- 9,5%. ALDE, partid aflat în coaliție cu PSD, este cotat cu 11,4%, arată un sondaj IMAS comandat de USR şi obținut de “Adevărul“. Cercetarea a avut loc în luna septembrie, înainte de referendumul pentru familia tradițională.
Din datele sondajului reiese că actuala coaliție de la putere, PSD-ALDE, cumulează 39, 4%, iar opoziția, PNL-USR, Mișcarea România Împreună, are un total de 46, 6%.

Prăbușirea PSD este dramatică, într-un singur an a pierdut 21 de procente. Astfel, la începutul lui 2017, PSD se afla la 49%, pentru ca în ianuarie anul acesta să scadă la 29,4%, iar în septembrie să mai piardă un procent, până la 28,1%.

PNL a înregistrat o creștere în ianuarie 2018 față de începutul lui 2017, de la 20,7% la 26,2%, iar în septembrie se situa la 27,1%.

Citește și: Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțional Codul de procedură penală
USR a crescut cu 3 procente într-un an, la 11,4%, însă până în septembrie a înregistrat un declin, până la 9,5%.

Citește și: Vă mai miră ceva? Dragnea și-a cumpărat diplome de studii false! Dosarul stă în sertarele PROCURORILOR DNA din 2009
Procentele PSD nu sunt o surpriză, ele fiind aproximativ aceleași și în sondajele interne ale partidului. Adrian Țuțuianu a prezentat la Comitetul Executiv al partidului de acum câteva săptămâni, dar și recent la un post de televiziune un sondaj potrivit căruia Liviu Dragnea ar avea doar 4%.

”Azi, în condițiile in care nu facem nimic, Iohannis îl bate pe Dragnea de-l zvântă, îl bate pe Tăriceanu, o bate și pe Firea”, spunea Țuțuianu.