DISTRIBUIȚI

La alegerile locale din 05 iunie 2016 tecucenii au votat masiv pentru schimbare. După patru ani de încrâncenare şi dezbinare, generate de fostul edil si echipa sa, în urbe pare să se instaleze liniştea. Primar al Tecuciului a fost ales domnul Cătălin Hurdubae, promovat de maşinăria de vot a P.S.D.-ului şi preferat de aproape jumătate din electoratul prezent la scrutin. Cetăţenii au acum aşteptări uriaşe de la noua echipă, aleasă şi instalată la conducerea U.A.T.
La începutul lunii august, noul primar a susţinut prima conferinţă de presă. Cu atitudinea unui om echilibrat şi ferm, d-nul Hurdubae a prezentat situaţia financiară existentă la U.A. T. Tecuci în momentul preluării mandatului. Surpriza a provocat-o însă aducerea la cunoştinţa publicului a rezultatelor unui audit intern, realizat pentru perioada ianuarie-iunie 2016 şi câteva luni din anul 2015. Vechea zicală conform căreia “nu iese fum fără foc” şi-a dovedit încă o dată veridicitatea. Toate abuzurile şi gestionarea frauduloasă a banului public, semnalate de presă şi săvârşite de fosta grupare care a condus orasul în perioada 2012-2014, s-au dovedit a fi reale. Actualul primar a devoalat scamatoriile financiare şi canalele prin care banii, colectaţi de la tecuceni, au fost parcaţi în buzunarele largi ale celor care au avut misiunea să administreze eficient bugetul local şi traiul cetăţenilor în ultimii patru ani. Rapoartele Curţii de Conturi confirmă spusele primarului şi ale jurnaliştilor. Amintim că în perioada anterioară nu prea a existat opoziţie politică la Tecuci. Astfel, aflăm că o sumă care depaşeşte valoarea de 1 milion lei (Ron) va fi imputată nominal fostului primar Ţuchel Daniel, contabilei Niţă Angelica şi celor doi viceprimari, Radovei Dănuţ şi Hulea Mitică. Suma va fi majorată ulterior cu “revelaţiile” pe care le vor oferi în continuare auditorii. Culpabili sunt şi unii dintre directorii societăţilor subordonate Consiliului Local.
Primarul Cătălin Hurdubae, de profesie inginer, a prezentat apoi câteva dintre priorităţile şi proiectele pe care, dumnealui împreună cu noua garnitură, le vor promova şi pune în aplicare. Conform declaraţiilor sale, o atenţie sporită va fi acordată sistemelor de educaţie şi de sănătate. Deja se lucrează la repararea unor şcoli, iar pentru spitalul municipal va fi cumpărată aparatură nouă. Este un început. De bun augur este şi determinarea primarului de a descotorosi administraţia locală de ticăloşi. În acelasi timp, dumnealui afirmă că va respecta la justa valoare profesionalismul pe care l-au dovedit mulţi dintre angajaţi. Foarte important este şi angajamentul pe care actualul edil şi l-a asumat, acela de a reda Tecuciului starea de normalitate.
Din spusele cititorilor, primarul Hurdubae ar face performanţă dacă, spre deosebire de predecesorii săi, ar găsi soluţii pentru: crearea de locuri de muncă, reducerea fiscalităţii, redeschiderea Sălii de Expozitii, eliminarea focarului de infecţii care dăinuie lângă clădirea primariei, în locul fostului restaurant “ Moldova”, etc. Nevoi sunt multe.
Să le urăm succes, primarului aflat la inceput de drum şi echipei care îi stă alături. Beneficiază de multe atuuri, inclusiv majoritate politică aproape confortabilă, în Consiliul Local.
SANDU OANCEA