DISTRIBUIȚI

În acest videoclip, apa pare prinsă într-o spirală. De fapt, furtunul este ataşat de un subwoofer care face ca furtunul să vibreze la aceeaşi viteză cu care înregistrează camera.

Flacăra ,,călătoare”

Aici, flacăra pare că pleacă de pe vârful aprinzătorului spre lumânare, deoarece, atunci când aprinzi o lumânare, căldura de la flacără topeşte ceara. Atunci când o lumânare este stinsă, ceara vaporizată se răspândeşte în aer. Dacă aplici o sursă de căldură înainte ca vaporul să se disperseze, acesta va lua foc reaprinzând din nou lumânarea.

Vortexul de foc

Pentru a realiza o tornadă de foc este necesară o masă rotativă, tampoane de bumbac îmbibate în spirt, un recipient şi un coş de gunoi. Prin aprinderea tamponului de bumbac şi rotirea mesei, flacăra va căpăta forma unei tornade.

Mâna în flăcări

Poate părea periculos să-ţi dai foc la mână, dar prin aplicarea unui amestec de soluţie pentru spălat vase, apă şi gaz butan vei obţine un truc interesant fără să te răneşti.

Lumânarea care se balansează

În cadrul acestui truc, o lumânare care se balansează între două pahare se mişcă fără să fie atinsă. Conform legii mişcării a lui Isaac Newton, ,,pentru orice acţiune există o reacţiune opusă egală”. Dar în cadrul trucului, ceara care se topeşte din fiecare capăt al lumânării face ca aceasta să se mişte.

Bila de plasmă din microunde

Pentru acest truc, într-un pahar trebuie introdus un băţ de chibrit. Mai apoi, pahar trebuie introdus într-un cuptor cu microunde.

Când ceva ia foc, electronii sunt eliberaţi din atomi. ElectroniI sunt rapid preluaţi de moleculele din aer, iar lumina pe care o emit este de scurtă durată.

Dar într-un cuptor cu microunde, câmpul electric împinge electronii deasupra flăcării.

Bila care se mişcă în slow motion pe o rampă

Pentru a obţine acest efect, este necesar un lichid vâscos, precum mierea, o bilă metalică grea şi un si un recipient sferic. Prin plasarea bilei metalice într-una dintre părţile recipientului şi umplerea celeilalte părţii cu miere, vei obţine acest efect.

Apa care urcă în pahar

Efectul se produce când o lumânare aprinsă este poziţionată pe o farfurie cu apă, iar flacăra este acoperită de un pahar. Vei observa flacăra cum ,,urcă” în pahar.

Ce se întâmplă cu adevărat: flacăra creşte temperatura din interiorul paharului, flacăra se stinge, temperatura scade brusc, iar scăderea bruscă a presiunii face ca apa să urce în pahar.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Te învăţăm un truc matematic simplu care te ajută să poţi păcăli pe oricine. Cum poţi afla cifra la care s-a gândit o persoană – VIDEO

Un truc psihologic, secretul relaţiilor fericite. Cum creşti atracţia în cuplu cu ajutorul „efectului Benjamin Franklin” (VIDEO)

Magicianul extraordinar care a fost ucis de propriul său truc de succes – VIDEO

Cum să faci un ou fiert „întors pe dos”: ştiinţa din spatele unui ingenios truc culinar (VIDEO)
Tag-uri: fizica | trucuri | amuzant | legi
Trimite pe email

Citeşte şi
Actorul Radu Beligan s-a stins din viaţă Actorul Radu Beligan s-a stins din viaţă
Radu Beligan a murit în acestă după amiază, la Spitalul Elias. Actorul avea 97 de ani.
› citeşte mai mult Fondatorul Amazon apare într-o scenă din noul film „Star Trek Beyond” Fondatorul Amazon apare într-o scenă din noul film „Star Trek Beyond”
Actorul principal al filmului, Chris Pine, nu ştia iniţial cine era noul său ,,coleg” de platou.
› citeşte mai mult Şeicul şi prinţul din Dubai, în plimbare cu metroul prin Londra – FOTO+VIDEO Şeicul şi prinţul din Dubai, în plimbare cu metroul prin Londra – FOTO+VIDEO
O postare de pe Instagram face senzaţie. Aceasta îl înfăţişează pe prinţul Dubaiului, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, alături de tatăl său, în timp ce merge cu metroul prin Londra, informează timeoutubai.
› citeşte mai mult Cum arată cel mai luxos vas de croazieră din lume – FOTO Cum arată cel mai luxos vas de croazieră din lume – FOTO
Cel mai scump apartament de pe vas, Regent Suite, costă 10.000 de dolari pe noapte.
› citeşte mai mult
Feed RSS Comentarii

ULTIMA ORĂ