DISTRIBUIȚI

Spre deosebire de ceilalți ani, am preferat să aștept Ziua Învierii pentru a vă scrie un mesaj dedicat sărbătorilor pascale. Mărturisesc faptul că mi-a fost dificil să mă adun pentru a-l alcătui. Nefericitul eveniment de la începutul anului, mai precis, decesul mamei mele, m-a afectat profund și abia acum mă simt în stare să revin la calculator pentru a scrie.

Pe 8 martie, când de obicei, vă transmiteam cele mai alese gânduri, nu am putut să mai formulez nimic special. Ziua femeii, deopotrivă a mamei, mi se părea lipsită de sens fără ea. De asemenea, când a fost ziua mea de naștere, am realizat că pentru prima dată, mama, ce-a care mi-a dat viață, lipsea. Nu aveam cui să-i mai mulțumesc pentru darul existenței de care mă bucur de peste patru decenii.

Dar învierea lui Iisus Hristos constituie pentru mine acum speranța reîntâlnirii cu ea și cu toți cei dragi, plecați din această lume. Surprinzător, valențele acestui eveniment au sporit pentru mine în acest an. Dacă a fost posibilă învierea Fiului lui Dumnezeu, înseamnă că toți aceștia vor reveni la viață când Hristos își va face din nou apariția în mijlocul lumii noastre. Și de aici, mi-am dat seama că sărbătorirea acestei zile ar trebui să ne reamintească promisiunea Sa că toți cei adormiți în Domnul vor învia în Ziua revenirii Sale.

Și acest fapt mă determină să adaug o nouă semnificație Sărbătorii Paștelui și anume, reîntâlnirea celor dragi și practic, a tuturor oamenilor iertați de Dumnezeu pe baza sacrificiului, morții și învierii lui Iisus Hristos. Această speranță reprezintă o candelă a luminii ce se revarsă din adevărul Cuvântului divin pe măsură ce istoria își urmează cursul profetic către apogeul revenirii Împărăției lui Dumnezeu ca să recupereze lumea decăzută în care, din nefericire, încă ne găsim.

Fie ca această Sărbătoare să ne hrănească bucuria, credința și speranța! Fie ca Dumnezeu să vă dea binecuvântare, compasiune și ajutor în toate împrejurările! Și fie ca Iisus Hristos să devină real în fiecare amănunt al vieții dumneavoastră!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Cu prețuire,

Octavian Lupu

16 aprilie 2017