DISTRIBUIȚI

Cea mai bună veste pe ziua de azi. Am scăpat de gaze. Și am scăpat foarte ieftin. Le-am dat pe aproape nimic. Și e foarte bine că s-a întâmplat așa, fără prea mare deranj, fără proteste, că doar știți ce circ a fost prin 2013 cu protestele anti-RMGC, când ditamai corporația cumpărase la grămadă jurnaliști, experți, funcționari și politicieni. Tura asta a mers ușor, legislația s-a făcut așa cum a dictat corporația, fără gălăgie.

Cea mai mare parte a parlamentarilor, ca și atunci, ca și în alte cazuri în care s-au dat tunuri grele, au făcut front comun în spiritul independenței energetice și al slugărniciei. Societatea civilă, în cea mai mare parte, s-a raliat, de asemenea, de partea câștigătoare, susținând sau tăcând complice la ditamai tunul, ditamai corupția și șantajul. Presa, cu mici excepții, s-a transformat (ca și în cazul RMGC) în organ de propagandă și lobby al corporațiilor (americane, austriece și rusești) care vor să dea cep resurselor din Marea Neagră, fără a fi nevoite să lase prea mult mărunțiș pe aici. Suntem bine, mai ales că și PSD-ul doamnei Dăncilă face frumos, de nici nu mai poți face vreo diferență între ei și USR sau PNL. Sunt toți de acord, corupți și anticorupți, socialiști și libertarieni, că cel mai bine e cum dictează corporațiile și politicienii care dau cu pumnul în masă pentru interesele și poftele lor.

Merită să desfacem o șampanie! Și să bem un pahar și pentru domnul soț al doamnei Dăncilă, manager la OMV pe zona Munteniei, ocupându-se (întâmplător) fix cu extragerea de hidrocarburi. Un pahar merită și doamna soție a domnului Dan Barna, colegă cu soțul doamnei Viorica Dăncilă la aceeași companie, pe funcția de Head of Reward & Respect Labour Litigation Department în cadrul companiei OMV Petrom. Merită felicitați pentru consecvență și pentru efortul depus în această luptă și colegii de partid ai domnului Barna. Mai precis, neobositul cruciat al marilor afaceriști, domnul Claudiu Nasui și colega sa, ambițioasa și perseverenta Cristina Prună. Vă admir și vă mulțumesc pentru tot ce faceți! Vă meritați toți banii!

Nu în ultimul rând, domnul Klaus Iohannis merită felicitat pentru șapca primită. I se potrivește muuult mai bine decât cea de președinte. Care era prea mare pentru capul lui. Pentru el e potrivită asta de șmecheraș bun de trimis după țigări.

Felicitări! Ați făcut o treabă excelentă și mă bucur extrem de mult să văd că sunteți capabili de consens și înțelegere când e vorba de interesele marilor companii care au grijă să nu vă lase pe drumuri. Că fără ele, la cât de capabili și competenți sunteți, numa la strâns de pe mese prin sudul Siciliei erați buni. Așa, sunteți ditamai boiernașii, într-o țară de sărăcani! Sunt mândru de voi! Și, desigur, sunt mândru că sunt român. Voi mă faceți să mă simt atât de mândru.

Ah, era să omit pe cineva. Felicitări și domnului Mihai Goțiu, vice-președinte al senatului și, în continuare, extrem de preocupat și de ferm în demascarea modurilor în care corporațiile își impun interesele în țări cu stat slab și societate civilă în civil. Dumneavoastră sunteți speranța noastră și singurul care are curajul, ca și în anii de luptă cu RMGC-ul, să dezvăluie pericolele care ne pândesc și modurile în care se dau/modifică legi pentru a face pe plac corporaților. Să ne ziceți ce să facem și tura asta. Și facem! Sau tura asta e ok? Să stăm liniștiți la locurile noastre?