DISTRIBUIȚI

Sfârșitul lunii martie este motiv de sărbătoare pentru artiștii teatrelor pentru copii din întreaga lume. Anual, pe data de 20 martie, este aniversată Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii și Tineret,promovată sub îndemnul“Du un copil la teatru, astăzi!”, la inițiativa Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret, în timp ce ziua de 21 martie este recunoscută dreptZiua Mondială a Marionetei, la propunerea UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor), România fiind una dintre ţările fondatoare ale acesteia.
Cu acest prilej, păpuşarii de la Gulliver vor aduce pe scenă cea mai recentă premieră, spectacolul“Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, de la ora 10.00, în zilele de 20 şi 21 martie. În plus, Teatrul Gulliver va organiza două ateliere de creație, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 26 Galați, în cadrul cărora participanții vor avea ocazia să construiască păpuși din pungi de hârtie sau să învețe cum să își identifice și controleze emoțiile prin intermediulunor jocuri teatrale.
În data de 20 martie, de la ora 11.30, timp de o orămagică, eleviivordecupa, vorlipi, vorcoloraşiîșivordezvoltacreativitatea, sub îndrumareaactorilorcoordonatoriaiatelierului, Andrei Ciugulea, IonuțTudoracheșiNicoletaMiru.
Cu ajutorulinstrumentelor de lucru, copiiivorcreapăpuși din pungi de hârtie, exact așa cum îșidoresc.Dupăce li se vaarăta cum se compunepăpuşa, vorasista la o micădemonstraţie la paravan cu o păpuşăconstruitădeja de actoriiteatrului, pentru a le captivaşimaimultcuriozitatea. Înîncheiere, fiecarepapuşăvatrebuisă se prezinteşi, dacădoreşte, poatespune o poeziesausăfredoneze un cântecel.
Miercuri, 21 martie, de ZiuaMondială a Marionetei, copiii se voramuzaîncadrulatelierului de jocuriteatrale.Acesta are ca obiectiv scoaterea la suprafaţă a emoţiilor de toate tipurile şi gestionarea acestora prin joc. Atelierul are un profund caracter educativ-terapeutic, fiind folosite tehnici de terapie prin artă. Nu vor lipsi nici exerciţiile de vorbire scenică, prin intermediul lor copiii reuşind să îşi îmbunătăţească vorbirea, postura, capacitatea de a-şi adapta tonul şi volumul vocii în funcţie de factori externi (mărimea sălii, distanţa faţă de public). Asemenea acestor exerciţii, în cadrul atelierului se vor desfășura o multitudine de alte joculeţe, atât dinamice cât şi educative, care pun în mişcare corpul şi mintea, eliminând astfel emoţiile negative.
Copiii gălățeni vor mai avea ocazia să participe la astfel de ateliere de creație, care se vor desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Animație “Gulliver”, din perioada 13-18 mai.