DISTRIBUIȚI

Compania de drumuri Tel Drum, despre care procurorii DNA susțin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a semnat un contract de tip acord cadru în valoare de aproape 23 de milioane de euro, fără TVA, cu CJ Teleorman, potrivit anunțului de atribuire publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice) pe 6 mai 2020. Contractul a fost atribuit pe 25 noiembrie 2019, în urma unei licitații la care au participat 2 ofertanți.
Situația a fost semnalată și de europarlamentarul USR PLUS, Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.
Consiliul Județean Teleorman este condus de Ionel-Dănuț Cristescu. Acordul cadru e pe o perioadă de 2 ani. Compania Tel Drum este în insolvență de la începutul lui 2019, dar continuă să primească contracte cu statul.
Liviu Dragnea și compania presupus controlată de el, Tel Drum, sunt investigați din noiembrie 2017 de către procurorul DNA, Alexandra Lăncrănjan, pentru un prejudiciu de 27 de milioane de euro din fonduri europene.
Dragnea este în penitenciar acum, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de detenție efectivă în dosarul angajărilor fictive. Potrivit unor surse din sistemul penitenciar, ar putea să fie eliberat la finalul acestui an, cel mult în primăvara anului viitor.
DNA spunea că dosarul Tel Drum va fi finalizat în 2019
DNA dădea asigurări că dosarul Tel Drum va fi finalizat anul trecut. „Săptămâna trecută, s-a pronunțat Tribunalul Teleorman, a fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, am discutat cu procurorul de caz şi şeful de secție, sper ca într-un termen rezonabil să fie dată soluția în acest dosar. Până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție. Sper. Sper că va fi soluționat cu o soluție legală„, spunea Clin Nistor, şeful interimar al DNA, în octombrie 2019, potrivit digi24.ro.