DISTRIBUIȚI

Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:
500 gr piscoturi
500 gr mascarpone
4 oua
8 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
250 ml cafea
3 linguri amaretto
cacao
Preparare:
Separam ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul valinat, se bat cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.
Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si se omogenizeaza.
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine.
Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto.
Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza in tava. Se inmoaie pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai. Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Se poate pune cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.
Se lasa la frigider 6-7 ore.
Sfatul bucatarilor profesionisti: Se pudreaza cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu acao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.