DISTRIBUIȚI

Românii care sunt interesați să lucreze în domeniul agriculturii au la dispoziție peste 1.000 de posturi deschise în Spania, Portugalia și Danemarca.

Pe primul loc se situează Spania care pune la dispoziţie 801 locuri de muncă, dintre care 800 sunt pentru cei care vor să muncească în agricultură.

Tot în agricultură au nevoie şi portughezii de 400 de muncitori necalificaţi şi danezii de 430 culegători de mazăre şi căpşuni.

În total, în perioada următore sunt disponibile 2.257 de locuri de muncă pentru români în străinătate în domenii variate precum industria sau serviciile. Anunțurile apar în rețeaua Eures.

De exemplu, Marea Britanie vrea să angajeze 380 de persoane. Britanicii au nevoie de îngrijitori persoane şi asistenţi medicali.

Germania oferă gama cea mai largă de posturi, chiar dacă vrea să angajeze doar 110 de români. Astfel, nemţii oferă joburi ca: mecanic industrial, mecanic auto, electrician industrial, bucătar, ospătar, barman, asamblor, strungar, frezor, operator maşini şi centrale, agent pază, potrivit observator.ro.