DISTRIBUIȚI

Thomas Zurbuchen, administrator al Science Mission din cadrul NASA, a precizat că există o posibilitate mare ca viaţa să existe dincolo de Terra.

„Este viaţă dincolo de Pământ? Cred că răspunsul este da – dar nu ştim exact”, a precizat Zurbuchen în timpul unui interviu la Boston University. „Motivul pentru care cred acest lucru este pentru că am subestimat natura atunci când ne-am îndoit că apa şi moleculele complexe pot exista în afara Terrei. Fiecare dintre acestea este mai uşor de creat decât ne gândeam că este posibil”, a adăugat acesta.

Este o logică simplă: spaţiul este atât de vast încât undeva acolo, trebuie să existe condiţiile pentru apariţia vieţii. Dar condiţiile asemănătoare celei de pe Terra nu garantează viaţa, iar biochimistul Nick Lane de la University College London a precizat că nu avem o justificare statistică pentru această premiză – argumente precum cel al lui Zurbuchen sunt extrapolări de la un singur punct: viaţa de pe Pământ, scrie Futurism.

Chiar dacă premiza lui Zurbuchen este sau nu corectă, acesta precizează că nu ar reprezenta nicio diferenţă dacă nu ne asigurăm că Terra poate continua să susţină viaţa.

„Indiferent de răspunsul la această întrebare, trebuie să menţinem Terra locuibilă. Altfel nu este sigur. Mă gândesc doar puţin la terraformarea altor planete şi mă concentrez pe găsirea modalităţilor prin care să ţinem Pământul locuibil şi frumos”, a adăugat expertul.