DISTRIBUIȚI

Agricultura biodinamică este noul trend care face furori în fermele din vestul Europei. Are chiar șanse ca, în următorii ani, să facă uitată agricultura ecologică, mai ales că noua comunitate de fermieri vorbește despre un concept integrat, de o veritabilă filozofie de viață, de o legătură pașnică între producția agricolă și natură.

Agricultura biodinamică reprezintă, potrivit celor care o practică, un alt nivel de producție ce se face respectând niște principii clare de agricultură, principii respectate de bunicii și străbunicii noștri. În comparație cu agricultura ecologică, cea biodinamică este mai mult o filozofie de viață, un stil de viață sănătos ce nu poate exista fără o legătură directă și pașnică cu natura.

Noul tip de agricultură a pătruns recent și în România unde câțiva temerari încearcă să-i impulsioneze și pe alți fermieri să aplice principiile biodinamismului. Este și cazul companiei Sonnentor, o afacere austriacă ce se ocupă cu comercializarea ceaiurilor provenite din culturi ecologice. În 2006, compania și-a deschis o filială și în România cucerită fiind de calitatea plantelor, fructelor de pădure și condimentelor livrate către un inginer silvic, singurul fermier biodinamic din România în acest moment și despre care Agrointeligența va scrie un articol pe larg.

Citiți mai multe pe Agrointeligența