DISTRIBUIȚI

Duminică, 26 august, începând cu ora 16,00, la Librăria Alexandria din Galați (Casa Serfioti – strada Domnească nr. 52) va avea loc lansarea volumelor de poezie „Ploaia descompusă” și „Parfum de gând” semnate de Dorinel Ghițău.

Prof.dr. Gabriela Ciubotaru va vorbi despre autor și despre cărți, iar Lorelai Mirela Ghițău, soția autorului, va recita din cele două volume.

Dorinel Ghițău este ofițer superior de marină civilă – căpitan specialist de port în cadrul Autorității Navale Române. A cochetat cu poezia încă din anii adolescenței, dar nu a publicat până în septembrie 2017, când a obținut premiul pentru volum în manuscris, oferit de Universitatea Apollonia din Iași, în cadrul Festivalului Național de Poezie „Grigore Hagiu” (ediția a XXV-a, Tg. Bujor – Galați).

Acest premiu a constat în publicarea volumului său de poezie din concurs, intitulat „Ploaia descompusă”. Ulterior, aceeași editură i-a publicat și cel de-al doilea volum, intitulat „Parfum de gând” (mai 2018).

Dorinel Ghițău este membru al Societății Scriitorilor „C. Negri” Galați, din anul 2017, în cadrul căreia îndeplinește și funcția de Secretar executiv. Colaborează cu revista „Porto Franco” din Galați precum și cu revista „Litere” din Târgoviște.

Despre autor, prof.dr. Gabriela Ciubotaru afirmă în prefața celui de-al doilea volum: „Dorinel Ghițău scrie o poezie a elementelor, cu o densitate ideatică nuanțată și concentrată într-o lirică a căutării sinelui, dar și a nevoii ontologice de raportare la o realitate intimă confortabilă și aducătoare de echilibru, materializată în eternul său referent prezumat: ființa iubită!”.

Duminică, la Librăria Alexandria din Galați, sunteți invitați să descoperiți versurile unui autor „purtat de mări, bătut de vântul cunoașterii, îngenuncheat de iubiri, subjugat de timp, depozitar al unor experiențe inedite, provocat de viață și guvernat de amintiri” – ofițerul superior de marină civilă Dorinel Ghițău, un om admirabil, care a stiut sa-si pastreze lumina din suflet.

Intrarea este libera.

Cu prietenie,
Angela Ribinciuc