DISTRIBUIȚI

Un articol de mare valoare informațională care trebuie să fie citit fără „patimi” politice…

„Uniunea Europeană scârțâie din toate încheieturile”
-interviu cu dl. prof. univ. dr. Corvin Lupu-

„Uniunea Europeană scârțâie din toate încheieturile” -interviu cu dl. prof. univ. dr. Corvin Lupu- L-am invitat la o discuție pe […]

L-am invitat la o discuție pe tema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană pe dl. dr. Corvin Lupu, profesor universitar de istoria relațiilor internaționale contemporane și recente, cunoscut opiniei publice pentru abordările originale ale domniei sale, dezbrăcate de haina propagandei de orice fel și pentru libertatea de gândire și de exprimare a ideilor.

Marius Albin Marinescu: Domnule profesor, cum ati primit vestea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeană? V-ati asteptat la acest deznodământ?
Corvin Lupu: Am asteptat cu interes rezultatul referendum-ului, convins că el exprimă nu atât vointa populară, cât, mai important orientarea politică a marilor planificatori de la Londra, care sunt de coniventă cu cei din S.U.A. Este o constantă a istoriei contemporane ca marile decizii internationale să fie luate de guvernantii de la Londra prin punere de acord cu partenerii lor din S.U.A.

M.A.M.: Din exprimarea dumneavoastră ar putea rezulta că puneti la îndoială faptul că rezultatul referendum-ului exprimă vointa populatiei Marii Britanii.
C.L.: Personal, stiu că democratia/„democratia” nu merge atât de departe încât decizii foarte mari, de relevantă istorică, să fie lăsate la voia/„mâna” străzii. În aceste situatii nu decid oamenii de la baza societătii, „stupid people”, ca să-l citez pe Brucan. Structurile adânci ale statului au mijloacele necesare si experienta în domeniu pentru a face să fie triumfătoare linia politică adoptată în spatele usilor închise. Asa se procedează. Neprofesionistii si naivii trebuie să fie lăsati să creadă orice altceva. Asta nu înseamnă că majoritatea britanicilor nu sunt pentru iesirea din U.E.

Eu cred că majoritatea britanicilor chiar au vrut să iasă, dar decidentii nu se pot baza pe asta. Ei îsi iau toate măsurile, din timp, începând, de cele mai multe ori, cu sondaje manipulate de opinie pe care, cu cât se apropie evenimentele, aduc cele două situatii alternative la procente foarte apropiate una de cealaltă, încât foarte usor pot să încline balanta în favoarea oricăreia dintre variante. Si în Marea Britanie institutele de sondarea opiniei publice sunt influentate de serviciile secrete. Si la noi, în România, s-au modificat de mai multe ori rezultatele scrutinelor, în conformitate cu interesele acaparatorilor străini ai României.

Asa a fost mai ales la referendum-ul din noiembrie 2003 pentru modificarea Constitutiei, sau la alegerile din timpul celor zece ani ai presedintiei Băsescu, când serverul de la Biroul Electoral Central a fost deservit de firma NET CONSULTING, controlată de serviciile secrete ale S.U.A., desigur în cooperare cu serviciile secrete românesti, care au fost puse sub controlul consilierilor americani, încă de cu multi ani în urmă. Rezultatul alegerilor a fost inversat de câteva ori în România, ca să nu mai vorbim de „ajustări”, care se produc, practic, permanent.

M.A.M.: Dacă admitem teza dumneavoastră, trebuie să ne punem întrebarea ce interese au determinat această decizie importantă, care întruneste si un mare sprijin popular?

C.L.: Motivatia principală, atât a politicienilor, cât si la nivelul opiniei publice, a fost aceea că britanicii doresc să aibă o tară independentă si să nu-si lase soarta la „mâna” deciziilor Comisiei Europene. Este o aspiratie firească, după părerea mea, naturală. U.E. a debutat ca o organizatie în retea, asezată pe orizontală, cu primele ei state membre aflate pe pozitii de egalitate deplină. La începutile comunitătii europene, în perioada Comunitătii Europene a Cărbunelui si Otelului si, apoi, a Pietei Comune, Luxemburg, stat care este doar un oras, avea la masa negocierilor aceeasi greutate cu Germania si cu Franta.

Când s-a pus problema aderării la U.E., statelor li s-a arătat „gazeta de perete” a intrării într-o structură democratică de state suverane si egale în drepturi, în cadrul căreia se promovează interesele tuturor, după care s-a trecut la promovarea unui sistem organizational supranational piramidal, cuprinzând si o periferie internă, în care se găseste România.
Această aspiratie de suveranitate nu este numai a britanicilor.
Elvetienii au anuntat că nu mai doresc să adere la U.E., practic, din aceleasi motive.
Slovacii si cehii doresc si ei, în număr mare, greu cuantificabil de către mine, un referendum de acest fel, iar mai nou, sunt asemenea voci si în Franta.
Mai departe s-a mers în Olanda, unde s-a dat publicitătii un sondaj de opinie care arăta că majoritatea populatiei doreste iesirea din U.E.
Suedia si Danemarca au si ele foarte multi sustinători ai iesirii din Uniune.
Să nu uităm Austria, care a fost prima tară în pragul unei asemenea decizii de iesire din U.E., în primul deceniu al mileniului actual, fiind nevoie de asasinarea lui Georg Heider, carismaticul lider al dreptei austriece, cel mai popular austriac de la Hitler încoace, care a fost găsit mort într-un „accident” de masină, dar având capul străpuns de un fier.

Este cert că Uniunea Europeană scârtâie din toate încheieturile.

Aici intervine un aspect important. Manifestându-se pentru suveranitate natională si pentru decizii independente, euroscepticii se manifestă practic împotriva sistemului, care este realmente, voba lui Băsescu „ticălosit”. Euroscepticii nu sunt „oi negre”, cum sunt ei subtil si peiorativ proiectati de propaganda eurocratilor de la Bruxelles si de la Bucuresti. Apoi, din punct de vedere economic, în cadrul U.E. interesele Germaniei sunt pe primul loc, iar principalele decizii sunt influentate cel mai mult de la Berlin.
Marea Britanie doreste să-si decidă singură soarta. Actualmente presedintele Comisiei Europene, ca si cel al Parlamentului European sunt etnici germani si acest lucru produce efecte. Sângele nu se face apă…
Mai sunt si multe alte considerente, dar, în concluzie, eu reafirm că votul din Marea Britanie este unul împotriva politicii la nivel înalt din U.E., împotriva băncilor, împotriva marilor corporatii sustinute de U.E., în general un vot antisistem, pe placul celor mai mici, aflati în dispută cu cei mai mari.

De data aceasta aspiratiile populare majoritare, de la baza societătii, au coincis cu actiunea americano-britanică, sprijinită tacit de Rusia si de China, de subminare subtilă si acoperită a colosului economico-politic care este Uniunea Europeană.
Istoria, regina stiintelor umaniste, ne spune că de fiecare dată când Europa a fost în impas, S.U.A. si Rusia au avut de profitat.

Marea Britanie este mult mai aproape de S.U.A. decât de Germania si de Franta.
M.A.M.: Domnule profesor, am văzut că Nagel Farage, principalul lider antieuropean de la Londra, a declarat, printre altele, că „Grupuri de criminalitate organizată tin în mâna lor tări precum România.” Ce părere aveti despre această afirmatie?
C.L.: Întrebarea dumneavoastră si, în general, acest subiect ar necesita un răspuns aplicat, de altă dimensiune decât această întrebare din cadrul unei scurte discutii.
Pe scurt, vă spun doar părerea mea, că Nagel Farage are dreptate.
Ce este grupul miliardarului evreu George Soros?
Da, este un grup dovedit de criminalitate organizată, care a întreprins atacuri împotriva monedelor nationale ale unor state importante, care finantează grupări care să preia control politic care să fie folosit pentru acapararea resurselor unor popoare etc. etc.
Da, este un grup de criminalitate economico-financiară indiscutabil, care si-a plasat oamenii si în administratia centrală de la Bucuresti.
G.D.S.-ul creat de Brucan, cu Liiceanu, Plesu, A. Cornea, Renate Weber, Mariana Celac, Stelian Tănase, Tismăneanu, Patapievici etc. a jucat un rol foarte mare în influentarea deciziilor ideologice în societatea din România si în manipularea opiniei publice de la noi.
Nu este întâmplător faptul că majoritatea membrilor sunt minoritari etnici, mai ales evrei, dar si tigani si unguri, cei folositi preponderent în supunerea si, adeseori în istorie, în îngenunchierea majoritătii etnice românesti.

Între consilierii prezidentiali ai lui Băsescu si în actualul guvern sunt oameni stipendiati de Soros.

Ce să mai vorbim de grupul criminal de conducere al României care a generat o mie de morti după ce l-au arestat pe Ceausescu si au patronat o tară a asasinatelor politice. În unele cărti ale mele am dat o lungă listă de persoane asasinate în România, după 22 decembrie 1989.

M.A.M.: Domnule profesor, nu cumva dăm prea mare importantă rolului jucat de minoritarii etnici din România în ultimul sfert de veac?

C.L.: Nu domnule director, de altfel, încă din ziua de 22 decembrie 1989, la conducerea României au fost adusi minoritarii. Fără să-i însirăm aici pe toti, este suficient să reamintim că primii doi presedinti au fost etnici minoritari, Ion Ilici Iliescu (bunicul dinspre tată, Vasili Ivanovici, evreu din Rusia, iar mama tigancă), Emil Constantinescu (nume real Kazbich, evreu din Basarabia), să mai reamintim că cele mai antiromânesti lichidări economice si înstrăinări, ca si decizii politice antiromânesti le-au luat prim-ministrii minoritari etnici, evreul Petre Roman (mama îi spunea „Piotr”, după cum simtea ea, evreică din Spania, iar tatăl se numea Ernst Neulander) si tiganul Adrian Năstase. Guvernatorul Isărescu (numele vechi de familie este Iser, evrei din Basarabia stabiliti la Drăgăsani) a avut un rol decisiv în înstrăinarea unei mari părti din tezaurul de aur al României, în înstrăinarea băncilor românesti (C.E.C. a fost salvat de Parlament, în ultimul moment si dintr-o neglijentă a lui Isărescu, care nu se astepta la blocarea vânzării C.E.C.-ului).

După toate mizeriile pe care le-a săvârsit, a promovat un act normativ prin care este scutit de răspundere penală, ceea ce este o mizerie fără seamăn, pe de o parte, dar care exprimă constiinta acestor asasini economici că locul lor este în fundul puscăriei, sau, după caz, în fata plutonului de executie, pe de altă parte.
Apoi, să nu-i uităm pe altii si altii dintre minoritarii etnici care au contribuit decisiv la lichidarea a tot ceea ce este românesc si la transformarea acestei tări într-o colonie jefuită „la sânge”, atât de baza materială, de resursele naturale, cât si de resursa umană.
Astăzi, în punctele cheie, presedinte, prim-ministru, directorii SRI si SIE, guvernatorul B.N.R. sunt tot minoritari etnici, „la vedere”, sau deghizati în români. Oricum, acestia au demonstrat că nu sunt români nu numai de sânge, dar nici de simtiri, promovând sau acceptând promovarea de măsuri antiromânesti de multiple feluri.
Discursul lor, actiunile lor, nu sunt cu nimic racordate la nucleul vital al natiunii române, preocupările lor fiind acelea ca nu cumva interesele străine din România să fie afectate, nu cumva ca România să calce pe urmele statelor care îsi apără interesele nationale reale (Polonia si Ungaria, în primul rând, dar si Grecia, Bulgaria, Cehia si Slovacia, în al doilea rând) etc.

Poate v-am surprins cu discursul meu radical, dar situatia României euro-atlantice si a românismului este una exceptională, în sens negativ si într-o atare situatie, discursul nu poate fi nici neutru, nici domol, nici indiferent. Eu nu sunt politician, nu sunt diplomat, nu sunt aservit puterii ticălosite si de aceea vorbesc liber.

M.A.M.: În noile conditii create de iesire a Marii Britanii din U.E., cum vedeti evolutiile viitoare de pe continent?
C.L.: Uniunea Europeană este o organizatie supranatională care are un caracter istoric, trecător. Eu nu mă aventurez în predictii privitoare la cât va mai dura U.E. Viitorologia nu este stiintă, după părerea mea, chiar dacă se bazează uneori pe analiza unor realităti din trecut si din prezent, dovedite stiintific.
Dan Voiculescu, fost ofiter la I.C.E. Dunărea a fostei Securităti si fost director la „Crescent”, locuri de unde aveai acces la informatii de primă mână, spune din puscărie că pentru tările din fostul „bloc” sovietic termenul de prezentă în U.E., gândit în 1989, se apropie de final.
Oricum, cei care au prezentat integrarea europeană ca pe un „proces ireversibil” ne-au manipulat.
Este cert că întregul proces al globalizării nu este altceva decât lupta S.U.A. si a unor aliati ai săi pentru dominatie mondială, restrânsă tot mai mult în ultimul deceniu si jumătate. Lumea unipolară din vremea lui Gorbaciov si a lui Eltân, când S.U.A. rămăsese singura supraputere a luat sfârsit!

Rusia alături de China, cu partenerii lor din Shanhai-5 si B.R.I.C.S. îsi întinde influenta asupra unor părti tot mai întinse de pe Glob. Lumea a redevenit bipolara, iar sfera de influentă a S.U.A. se restrânge la teritoriile negociate la sfârsitul celui de al doilea război mondial. Acele întelegeri sunt foarte trainice. Ele au fost încheiate pentru eternitate.
De aceea, la Malta, în 2-3 decembrie 1989, presedintii S.U.A. si U.R.S.S. nu au putut încheia decât un acord verbal, tratatele lor mai vechi interzicând modificarea întelegerilor. Ei pot face alte întelegeri, dar nu le pot modifica pe cele vechi.

Pe pagina sa de Facebook presedintele Putin a afirmat că întelegerile sovieto-americano-britanice au fost foarte bine făcute, doar că la Moscova au fost doi trădători, sugerând că unul le-a stricat si altul a respectat stricăciunile, dar că Federatia Rusă actuală nu mai vrea să recunoască ce au făcut trădătorii. Deci, lucrurile se complică…

Savantii sociologi si psihologi au arătat cu claritate că în era globală constiinta natională nu dispare.
Deci, Homo europeus, homo mondialus sunt niste „făcături” de etapă din acest efort esuat de globalizare integrală. De altfel, comunistii leninisti si stalinisti au initiat si ei „internationalismul proletar”, internationalistii sovietici actionând în aceeasi directie de dominatie mondială, ca si judeo-americanii de astăzi. Comunistii aspirau si ei la „omul nou”, tot un fel de homo europeus si la răspândirea puterii lor pe tot Globul.

M.A.M.: Vedeti o legătură între eforturile de globalizare si criza refugiatilor si imigrantilor?
C.L.: Este clar că frâna principală în calea globalizării (dominatiei mondiale judeo-americane) tinta prioritară a distrugerii natiunilor este Europa, cea asupra căreia se exercită autoritatea judeo-americană în cea mai mare măsură. Chiar si această aducere a milioane de musulmani peste popoarele europene, cu forta, prin abuz, face parte tot din proiectul de distrugere a natiunilor europene, nucleele nationale si nationaliste fiind cele care salvează natiunile si etniile majoritare.
Pe măsură ce Franta, învinsă total în al doilea război mondial, a fost refăcută de americani a fost dată pe mâini evreiesti si iată că astăzi poporul francez a fost invadat de milioane de tot felul de negrii, galbeni, musulmani etc. al căror loc ar trebui să fie în tările lor, nu în Europa. Desigur situatia aceasta este si un revers al unei medalii vechi: sase dintre statele vest europene au stăpânit imperii coloniale care acopereau cea mai mare parte din Globul pământesc.

Sute de ani, colonialistii europeni au jefuit coloniile, lăsându-le sărace si înapoiate, cu mici elite slugarnice si profitoare, cu ajutorul cărora au perpetuat transferul de prosperitate spre Europa. De aici sunt si decalajele. Unii au muncit să-si asigure cele necesare, iar altii au jefuit coloniile. Acum, acestia, într-adevăr ar avea obligatia morală să-i primească la ei pe cetătenii fostelor colonii pe care le-au jefuit si sărăcit.

Revenind la întrebarea dumneavoastră, eu sunt de acord cu Donald Trump care a spus că britanicii „si-au luat tara înapoi”. Cred că în viitor acest proces de destrămare a U.E. va continua si vor iesi si alte tări din Uniune. Problema recunoasterii largi a esecului proiectului U.E. este doar o chestiune de timp.
Din păcate, deocamdată nu văd decât mesaje unidirectionale la diriguitorii politici ai României si la propagandistii regimului de la Bruxelles din România. Cea mai arogantă si evident nedemocratică, care arată adevărata fată a lui Mugur Isărescu este declaratia B.N.R. care îsi exprimă speranta că Parlamentul Marii Britanii va ignora referendum-ul!

Din punct de vedere politic, din perspectiva acestui regim politic, declaratia ar trebui să atragă destituirea imediată a lui Isărescu ca dusman al democratiei.
Cum să ignori vointa unui popor? În fine, eu vorbesc teoretic, pentru că, practic, vointa poporului român este manipulată si ignorată permanent, ceea ce Isărescu si stie si face.

Printre rânduri si din informatiile mele, constat că există o preocupare ca România să fie mentinută în chingile care o fixează la cheremul corporatiilor internationale care îi sug resursele naturale si umane, o mentin în sărăcie, exportă ilegal profitul, plătesc statului român un minim de taxe si impozite si obtin facilităti maxime de la administratia României.

M.A.M.: Cum vedeți dumneavoastră ieșirea Marii Britanii din U.E. din perspectiva României?
C.L.: Nu cred că România va fi afectată în bine sau în rău de ieșirea Marii Britanii din U.E. Cât despre cetățenii români de acolo, nici ei nu vor fi afectați. Ei sunt fie specialiști de valoare, fie muncitori care se vând ieftin. O forță de muncă calificată și ieftină vrea oricine. La așa ceva nu renunță nimeni.
Copii români minunati au plecat în Anglia. Nu se vor mai întoarce.
Este o pierdere genetică colosală! Pleacă valorile și tinerii capabili și rămân să procreeze mediocrii și slabii. Aceasta este cea mai mare problemă a etniei române pe care opinia publică, mereu neatentă, nu o percepe la adevărata ei valoare. Ar fi bine ca mulți dintre tinerii de etnie română care se află în Marea Britanie, rămasi fără burse de la guvernul britanic, să se întoarcă în România. Cred că este nevoie de urgentă să se ia măsuri, chiar împotriva voinței Comisiei Europene, în favoarea încurajării cu măsuri importante a revenirii românilor de valoare în România, fie ei muncitori sau intelectuali.
Dar guvernantii de la Bucuresti, aserviți străinilor, poartă grija românilor plecați în lumea largă și îi neglijează grav pe cei rămași în țară, determinând continuarea exodului, sau încurajându-l direct, cum a făcut Băsescu care le-a spus să plece. Cât despre țiganii cerșetori și infractori, pe aceia, posibil și probabil, ni-i vor trimite nouă înapoi, ne vor certa pentru ei, cerându-ne să îi integrăm, cum a făcut Sarkozy când trimitea la Bucuresti avioane întregi pline numai cu țigani. Ulterior, multi dintre ei s-au întors în Franța unde spuneau că „sărăcia-i mai bogată”.
Pe de altă parte, România are alte probleme. Ea trebuie să aibă proiecte alternative de multiple feluri și nu prea are cine să le facă. Consilierii români si străini de la Cotroceni, SRI, SIE si de la guvern sunt aserviti unor forte străine.

România trebuie să se elibereze de stăpânirea străină si să ajungă să ia cea mai mare parte din decizii singură, în conformitate cu propriile interese. Are modele foarte bune, în primul rând vecinele noastre, Ungaria si Polonia, state-model în ceea ce privește promovarea intereselor naționale.
Dar, desigur, minoritarii care conduc la București nu vor face treaba aceasta. Deci, ne rămâne să asteptăm sau să acționăm pentru vremuri mai bune, când românii vor decide ei, nu minoritarii sau români jidoviți.

M.A.M.: Domnule profesor, vă mulțumesc pentru amabilitatea cu care mi-ați răspuns si sper ca prin acest prim interviu să deschidem calea pentru dialoguri periodice, cu subiecte cât mai interesante pentru cititorii noștri.

A consemnat Marius Albin MARINESCU

Profesorul Corvin Lupu: „U.E. scârțâie din toate încheieturile”