DISTRIBUIȚI

Jurnaliștii interesați sunt invitații astăzi, 23 martie, începând cu ora 22.00, să participe la acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020.
Activitățile vor fi desfășurate la nivel național, iar punctul de întâlnire pentru ziariștii care vor să participe la acțiunea de pe raza municipiului Galați, va fi intersecția străzilor Brăilei și Oțelarilor.
Vă rugăm să comunicați datele membrilor echipei care va participa la acțiune, purtătorului de cuvânt al I.P.J. Galați, comisar șef de poliție Costin Gabriela Ana – 0752072438, până la ora 18.00.
Vă rugăm să nu faceți publice datele menționate mai sus, înainte de demararea acțiunii și nici după începerea verificărilor.
Vă rugăm să aveți în vedere respectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2, inclusiv cele referitoare la interdicția de formare a unui grup mai mare de trei persoane, pentru deplasări în spațiul public.
Vă rugăm să asigurați jurnaliștilor echipamente de protecție necesare și să reduceți, pe cât posibil, numărul persoanelor din care este compusă echipa.
Vă rugăm să instruiți jurnaliștii să nu se apropie de polițiști și jandarmi, în încercarea de a lua declarații, sau de persoane oprite pentru verificări.
Pot fi înregistrate discuțiile ambientale, de la distanță, iar un sincron al reprezentantului I.G.P.R. va fi oferit tuturor jurnaliștilor de către instituția menționată, care se va ocupa de înregistrarea și difuzarea declarației.
Vă rugăm să aveți în vedere actele necesare jurnaliștilor pentru deplasarea după ora 22.00: adeverință de la angajator, declarație pe proprie răspundere, cartea de identitate, legitimația de presă.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat.

Compartiment Relaţii Publice