DISTRIBUIȚI

În valiza cu documente din contabilitatea societății Tel Drum intrată în posesia jurnaliștilor de la Rise Project se aflau şi planurile unei reședințe de vacanță ridicate la malul Mării Negre, numită generic „vila lui Dragnea din Mamaia”. Reporterii „Adevărul“ au reușit să găsească construcția, care corespunde şi în realitate schițelor cadastrale.
Conform dezvăluirilor făcute de Rise Project, în valiza plină cu documente ale companiei Tel Drum ajunsă în posesia jurnaliștilor se afla şi o mapă roșie în care au fost găsite 5 coli A3 cu „un proiect faraonic, mai înalt cu două mansarde decât palatul existent al socialistului-șef. Astfel, „vila lui Dragnea din Mamaia” cuprinde cinci niveluri, casa liftului, iar releveele adună împreună 1.015 metri pătrați utili”.

Este vorba despre o „vilă privată în Mamaia”, care ar fi proiectată chiar şi cu o cameră de 11,6 metri pătrați rezervată majordomului. Construcția are, așa cum se vede în planurile respective, 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc., iar toată construcția ar fi fost plătită de compania Tel Drum.

Luând în calcul planurile prezentate şi expertiza unor specialiști în domeniu, reporterii „Adevărul” au descoperit că „vila lui Dragnea din Mamaia” a fost construită şi este funcțională la numai 200 de metri de plaja din zona Mamaia Nord. Construcția de tip bloc se înalță într-adevăr pe patru nivele, ultimul fiind o terasă de unde poți privi Marea Neagră în toată splendoare ei.

Administrativ, construcția se află pe teritoriul orașului Năvodari, adresa de acolo fiind Mamaia Sat, strada D14, dar lumea preferă să-i spună „Mamaia Nord”. Zona este una rezidențială, plină de vile construite în ultimii ani, cu drum asfaltat până în promenada care desparte cartierul de nisipul fin al plajei.

Dacă într-un capăt al străzii este chiar plaja, în celălalt capăt, printr-un sens giratoriu, strada D14 se leagă de șoseaua Mamaia-Năvodari care a fost modernizată, începând cu anul 2014, de o asociere de firme din care a făcut parte şi Tel Drum. Valoarea proiectului s-a ridicat la 57.749.380 de lei, fondurile provenind de la Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării. Lucrarea a fost executată de asocierea SC Tel Drum SA, SC Imob Lux Construct şi SC Specialist Consulting, care au câștigat licitația pentru lărgirea bulevardului.

Vila din Mamaia Nord, ale cărei planuri apar în Teleorman Leaks

„Vila lui Dragnea din Mamaia” a început să fie construită în urmă cu aproximativ 8-10 ani, dacă luăm în considerare documentele prezentate de Rise Project, unde apar diverse oferte comerciale de la firme de amenajări interioare, datate 2010 sau 2011.