DISTRIBUIȚI

Județul Vrancea se află pe primul loc în ţară în ceea ce privește numărul de solicitări pentru acordarea de subvenții în acest an. Cei mai mulți fermieri din județ au primit deja banii de la APIA.
Solicitările pentru acordarea de subvenții au crescut semnificativ în acest an în județul Vrancea. Altfel, valoarea subvențiilor primite de fermierii vrânceni din partea Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură diferă în funcție de schema de sprijin pentru care au optat.
Însă, că este vorba de cultură vegetală sau de zootehnie, banii din subvenție reprezintă pentru cei mai mulți principalul sprijin financiar.
Ionel Partene, directorul Centrului județean al Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură Vrancea: Județul Vrancea a avut un număr de 22.138 de cereri pentru campania 2018 depuse. Pentru acordarea de subvenții, în data de 14.11.2018 dimineață, aveam autorizați 18.125 de fermieri. Sunt o parte din dosare care sunt caz închis sau închis cu decizie negativă; dosare care nu au fost eligibile sunt 115.
Unii dintre fermieri nu au primit încă sumele aferente plății pe suprafață din cauza rapoartelor de teledetecție sau a controalelor efective în teren.
Ionel Partene: Sunt circa 3.600 de fermieri blocați deocamdată la plată, fermieri supuși diferitelor forme de control, precum şi fermieri impactați de zone cu teledetecție; deci în perioada imediat următoare, așteptăm rapoartele la prestator, urmând ca şi pentru fermierii din teledetecție să poată fi rezolvate dosarele, să intre la plată.
Conform directorului general al APIA, se dorește ca plata integrală pentru cererile depuse pentru acordarea sprijinului financiar să fie făcută până cel târziu la finalul luni martie a anului 2019.