DISTRIBUIȚI

WILLIAM JAMES SIDIS – cel mai inteligent om de pe pamant
Inteligența nu îți garantează și o viață strălucită.
Află ce s-a întâmplat cu cel considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată. Considerat cel mai inteligent om care a trait vreodata, William James Sidis citea, la un an si jumatate ziarul, până la vârsta de opt ani invățase nu mai putin de opt limbi straine, iar la 16 ani devenea cel mai tânăr absolvent Harvard. Destinul sau, însă, a fost unul crud. A murit șomer, fără niciun ban…

S-a nascut, la final de secol XIX, intr-o familie de intelectuali: tatal – profesor de psihologie la Harvard, mama – medic. Cumva, destinul ii era pecetluit!

Cunostea 40 de limbi straine
La varsta de doi ani citea fluent in engleza, iar la patru scria deja in limba franceza, pana la opt ani invatand opt limbi straine, dupa care a creat, de la zero, o noua limba, Vendergood.

La varsta de 8 ani, William James Sidis si-a demonstrat talentul de viitor matematician, dezvoltand un nou tabel de logaritmi bazat pe numarul 12, un an mai tarziu sustinand o prelegere in cadrul Universitatii de la Harvard. Mai tarziu, tanarul William avea sa cunoasca 40 de limbi straine, datorita eforturilor părinților, dar si a inteligentei sale extraordinare.

La 12 ani, William devenea cel mai tanar student la Harvard, ca patru ani mai tarziu sa si absolveasca, stârnind atentia mapamondului. in 1914, intreaga lume ii prevestea un viitor spectaculos, insa destinul avea alte planuri pentru el…
A lucrat timp de câțiva ani ca profesor de matematica la o universitate din Texas, dupa care a hotărât sa renunte la cariera academica.

Din geniu, socialist arestat!
In anul 1919, dupa participarea la o parada socialista din Boston, William a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare, insa părinții au reusit sa schimbe pedeapsa. Astfel, fostul academician a petrecut un an intr-un sanatoriu, iar in timpul procesului s-a declarat un socialist si un oponent vehement al Primului Razboi Mondial.

Dupa acest incident, a inceput sa lucreze cu masini de calcul, dar si sa scrie lucrari de specialitate (de la cosmologie la istoria nativilor americani).

Destinul acestuia a fost unul neasteptat: a murit șomer, la vârsta de 46 ani, in urma unei hemoragii cerebrale!
William James Sidis este si astazi considerat ca fiind cel mai deștept om care a trăit vreodată, nivelul sau de inteligență fiind estimat la 250-300 IQ

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFrunza de dafin
Articolul următorExperiment interesant