DISTRIBUIȚI

Prima zi de manifestări (7 noiembrie) din cadrul Zilelor Bibliotecii va debuta la ora 8:30 cu Acțiune de promovare Stack Up Day – speed stacks care se va desfășura la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în zona parterului. Stack Up Day este ziua Mondială a Recordurilor Guinness, de promovare a speed stacks în toată lumea. Este ziua în care se dorește stabilirea unui nou record mondial pentru cei mai mulți oameni care se ocupă cu acest sport în mai multe locuri într-o singură zi. În anul 2018 au participat 624390 stack-eri din 2833 de școli și organizații din 25 de țări printre care și România. Ne dorim ca la această activitate să participe cel puțin 200 persoane. Acestea vor fi organizate în grupuri de câte 35 – 40 de persoane care se vor schimba la fiecare jumătate de oră cu alte 35-40 de persoane. Vor fi în jur de 6 grupuri care vor practica acest sport până la finalul activității.
Activitatea este organizată de Sport Stacking Dunărea de Jos sub conducerea domnului prof. Burlui Tudorel, instructor de stacking, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați.
Speed stacks (n.r. ‒ în traducere înseamnă stivuire rapidă) sau „jocul cu paharele”, cum mai este cunoscut, este un sport în care participanţii trebuie să aşeze un set de pahare speciale în formă de piramidă cu o viteză extraordinară, contra cronometru.

Sport stacking ajută la dezvoltarea performanțelor în mod egal pentru ambele părți ale corpului. Prin mărirea acestor performanțe elevul se dezvoltă mai mult în partea dreaptă a creierului, parte care găzduiește conștientizarea, concentrarea. creativitatea și ritmul. Stacking-ul pregătește și antrenează creierul pentru sport și alte activități unde utilizarea ambelor mâini este importantă, cum ar fi cântatul la un instrument muzical sau folosirea calculatorului. Secvențierea și structurarea sunt deasemeni elemente ale sport stacking-ului, elemente care pot ajuta abilitățile de citire și matematică.

Ziua va continua cu Salonul Literar „Axis Libri” de la ora 17:00 care vă propune o întâlnire cu Istoria, mai mult sau mai puţin romanţată, dar şi cu o carte de umor: Cronicile Combinatului de Petru Todoran, Republica Piraţilor de Dunăre, volumul al doilea, de istoriograful Tudose Tatu şi Dragoste de arici de Gheorghe Gurău. Aceste cărţi vor fi lansate, invitaţi speciali fiind Ştefan Prică, George Mârzac, Ion Caşu, Ionuţ Ţapu. Moderatorii acestei ediţii a Salonului Axis libri vor fi Corina Dobre şi A.G.Secară. În deschiderea ediţiei, În deschidere elevi ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” vor susține un recital de vioară. Profesor coordonator Manuela Călărași. Elevii care ne vor încânta și ne vor cânta sunt: Stângaciu Angelo Andrei care va interpreta „Balada” de Ciprian Porumbescu; Istrate Iosif care va interpreta „Lista lui Schindler” de John Williams; Duminică Cristian Daniel care va interpreta „Frumosul rozmarin” de Fr. Kreisler.

Florina Diaconeasa
Sef Serviciu Relatii cu Publicul
Biblioteca V.A. Urechia Galati
tel. 0732.334661

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCirculatie inchisa
Articolul următorDe la RAZVAN TUPA