DISTRIBUIȚI

În perioada 15 – 31 ianuarie 2019 vor avea loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ o serie de manifestări și expoziții, reunite sub denumirea „Eminescu, ziditorul limbii române”, pentru a marca 169 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naționale. Manifestările vor avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele patru filiale: Filiala nr. 1 „Costache Negri“, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“, Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ și Filiala nr. 5 „H.P. Bengescu” , precum și la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“.

Revedere cu Eminescu – moment festiv

Marți, 15 ianuarie 2019, ora 10:00 la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în sala care-i poartă numele, va avea loc un moment festiv dedicat „poetului nepereche al poeziei românești“ – la 169 de ani de la nașterea Sa, intitulat Revedere cu Eminescu. Vă așteptăm să ne fiți alături!

Eminescu, ziditorul limbii române

Marți, 15 ianuarie 2019 începând cu ora 12:00 se va desfășura la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ – Spectacolul omagial dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE – „Eminescu, ziditorul limbii române“. Participă: artiști ai Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, scriitori gălățeni precum și Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Evenimentul este organizar de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Consiliul Județean Galați, Consiliul Local și Primăria Galaţi, cu sprijinul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galaţi și al Inspectoratului Școlar Județean Galați și în colaborare cu instituțiile de cultură: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Direcția Județeană de Cultură și Universitatea „Dunărea de Jos”.

Prin lumina bunei noastre colaborări vă rugăm să mediatizați în numerele dvs. din zilele de sâmbătă-duminică (12-13 ianuarie) și luni (14 ianuarie) evenimentele de mai sus reunite sub denumirea „Eminescu, ziditorul limbii române” în ideea că mulți cetățeni gălățeni vor fi interesați. Menționăm că la manifestări participarea este gratuită.

Anexăm programul evenimentului.

Florina Diaconeasa
Sef Serviciu Relatii cu Publicul
Biblioteca V.A. Urechia Galati
tel. 0732.334661